jueves, 6 de abril de 2017

ALCOY - Presentada la Revista de Festes amb portada de David PastorRedacción
Sábado, 1 de abril de 2017
PRIMERA CITA
Presentada la Revista de Festes amb portada de David Pastor

L'acte del Teatre Calderón ha tingut algunes novetats.

L’artista alcoià David Pastor ha sigut el protagonista de la presentació de la 78º edició de la Revista de Festes que ha tingut lloc en el Teatre Calderón.El cronista de Festes, Natxo Lara, ha explicat el contingut de la mateixa, destacant articles monogràfics de temes com el centenari del naixement de Joan Valls, el també 100 aniversari de l'Himne de Festes o els 200 anys de la presència de la música en la Festa, amb escrits de representants de cada banda, junt a la crònica de les passades Festes de la seua predecessora, Xesca Lloria, o una secció amb fotografies de Paco Grau i textos de Javier Llopis, entre altre continguts. També s'ha anunciat una futura versió digital de la Revista.

Al principi de l'acte ha tingut lloc l'anunci de que la millor banda va ser la Unió Musical de L'Orxa que va acompanyar a la filà Muntanyesos. Aquest any no s'han elegit millor filà mora i cristiana. S'ha entregat un 'Castell de Plata' al sagristà de Sant Jordi, Manuel Tierno.La portada porta el particular estil de David Pastor. L'autor ha rebut un record de mans del president de l'Associació Juan José Olcina un record i aquest li ha fet entrega a l'alcalde, Antonio Francés, del primer exemplar d'aquesta revista.

Abans ha hagut una novetat en aquest acte. Ha sigut el reconeixement als antics càrrecs de les passades Festes 2016, així com als Majorals, Primers Trons i membres de la Junta Directiva que han acabat la seu treball en l'Associació de Sant Jordi en les seues filaes.Es tracta d'un homenatge que fins ara s'havia fet en el Círculo Industrial de forma més privada i aquest any se li ha volgut donar més presència i protagonisme. L'auditori s'ha posat en peu per a aplaudir al expresident de l'Associació, Carlos Aracil, que s'ha emportat la major de les ovacions.

En els parlaments, Juan José Olcina ha recordat que "s'ha avançat en la integració de la dona en la Festa, s'ha mantingut l'esplendor de l'Alardo, s'ha tornat al recorregut original de la Diana i s'han viscut situacions que no ens agradarien passar tot i que molts s'empenyen".
 
L'alcade, Antonio Francés, ha avançat que la interpretació de l'Himne en el seu centenari tindrà la presència de directors que han actuat damunt l'escenari en anys anteriors.


(NOTICIA Y FOTO PUBLICADA POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario