miércoles, 26 de abril de 2017

ALCOY - Luis Sanus, Capità Cristià, mostra l'essència dels Almogàvers


Redacción
Sábado, 22 de abril de 2017
AMB VÍDEO
Luis Sanus, Capità Cristià, mostra l'essència dels Almogàvers

Ell mateix ha dissenyat tot el càrrec i José Moiña l’ha fet realitat.

Banderes d’Atenes, de Jerusalem, de Sicília, de Nàpols, de Montpellier, de Còrsega, de Sardenya, de Barcelona, de Mallorca, de València... així fins els 12 estats conquerits pels almogàvers han acompanyat al Capità Cristià de la ‘Lleganya’, qui ha volgut traslladar amb el seu càrrec eixe caràcter viatger i conqueridor al llarg del Mediterrani, eixes tropes mercenàries guerreres que representen aquesta filà, és a dir, la seua essència.Luis Sanus, pintor i dissenyador, ha decidit fer-se ell mateix el disseny del seu càrrec i José Moiña, al front de ‘Tallers El Drac’, ha sigut qui l’ha portat a la realitat. Sanus ha desfilat acompanyat pels seus cavallers i per davant s’ha pogut veure la carrossa de la dama del Capità, la seua dona, Laura Muñoz, amb les seues dames, en forma de vaixell i la carrossa de les rodelles, Alejandro i Guillermo Sanus Muñoz, fills de tots dos, acompanyat per cavallerets i dametes.

La música ha sigut important en aquest càrrec amb l’obra ‘Rictus’, especialment composada per a Luis Sanus, a càrrec d’Àngel Lluís Ferrando i interpretada per la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi, dirigida per Eduard Terol. També s’ha pogut escoltar ‘Folixa Asgaya’, de Francisco Valor, que ha acompanyat a la favorita; ‘Almogàver i alcoià’, de José María Valls Satorres, acompanyant a l’esquadra de blancs o ‘El Diví’, també de Valor, en l’esquadra especial.

També han adquirit rellevància els ballets, amb un primer d’Elena Tudela baix el títol ‘La batalla de Cagliano’, datada en el 1305 a Sicília, on va nàixer el crit de ‘Desperta Ferro!’, amb el conegut quartet de percussió ‘Esclats’, amb direcció de Juan Ponsoda, que han interpretat ‘Dansa’, de Roland Schmidt. Ana Botella també ha aportat altre ballet, amb el títol de ‘El saqueig’, i Rafa Felipe el que ha portat per nom ‘El drac i el somni’, basat en la batalla de Gallipoli, que ha acompanyat a la Favorita.

La Muixeranga d’Algemesí, tradició medieval que data de 1243, s’ha pogut veure en aquest repertori dels Almogàvers. Les torres humanes al llarg del recorregut han fascinat a la gent, al igual que els quatre dracs gegants, símbol de la filà, o als cavallers d’aquestos estats conquerits.

(NOTICIA Y VIDEO PUBLICADOS POR PAGINA66COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario