miércoles, 26 de abril de 2017

ALCOY - Les esquadres mores, sumptuositat i cadència


Redacción
Sábado, 22 de abril de 2017
AMB VÍDEO
Les esquadres mores, sumptuositat i cadència

Realistes, Mig, i Judios, 200 anys, esquadres especials.

El bàndol moro ha tornat a deixar bocabadats els espectadors a cada pas de les seues esquadres.Realistes, Esquadra del Mig, i Judios, amb els seus 200 anys de la seua fundació, han sigut les dos més destacades. Els Realistes han presentat un disseny d’Antonio Aracil, elaborat per Fermín Vélez i han desfilat als sons de ‘Ben Al Sahagui’, de Francisco Valor, interpretat per la Primitiva de Callosa d’En Sarrià.

L’esquadra ha sigut d’un estil totalment africà, tribal, amb els elements naturals, com la palla o les cordes com a protagonistes i detalls de metall, tot relacionat. Si bé el color blanc és el predominant, el cert és que es poden veure el blau i el roig, que són representatius de la filà.

Per altra part, la filà Judios ha presentat una esquadra especial amb motiu del seu 200 aniversari amb un grup de Sultans, primera denominació d’aquesta filà. El disseny ha sigut del pintor Ignacio Trelis i la marxa mora elegida ‘Tarde de Abril’, del mestre Amando Blanquer, interpretada per La Vella d’Alfarrasí.


En el vídeo es poden veure totes les esquadres mores, incloses les especials del Capità Moro Chano, amb disseny de Jordi Sellés i confecció de Roberto Pérez, i la de l’Alferes dels Verds, disseny de David Jordà.

(NOTICIA FOTO Y VIDEO PUBLICADOS POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario