sábado, 1 de abril de 2017

ALCOY - La Unió Musical fa un repàs per la història de la música de FestesRedacción
Domingo, 26 de marzo de 2017
AMB VÍDEO
La Unió Musical fa un repàs per la història de la música de Festes

Ha començat amb una obra de 1895 i l'ha acabat amb dos de 2015 i 2016.

La Societat Unió Musical d'Alcoi ha sigut protagonista de la segona de les actuacions del Cicle de Concerts d'Exaltació de Música Festera, primer dels que ha tingut lloc al Teatre Calderón, amb direcció de Gaspar Nadal i Maronda.En un any ple d'efemèrides i aniversaris, com els 100 anys de l'Himne de Festes, els 200 de la presència de la música de banda en les Festes de Moros i Cristians o els també 100 anys del naixement de Joan Valls o de la desaparició de Camilo Pérez Laporta, la Unió Musical ha volgut fer un xicotet repàs per la història de la música de Festes.

Així en la primera part del concert s'han pogut escoltar algunes peces històriques. S'ha començat per una composada en 1895 per Julio Laporta Hellín i que porta per nom 'Guilamón'. Després s'ha pogut escoltar 'Fontinens' de Camilo Pérez Laporta de 1909, aixío com 'Turista' d'Evaristo Pérez Monllor de 1911, 'Ecos de Levante' de 1912, escrita per l'autor de l'Himne de Festes, Gonzalo Barrachina, 'L'Entrà de la Kàbila' de Camilo Pérez Monllor de 1919.

Més properes als nostres temps han sigut les tres obres que s'han interpretat després, 'Apóstol Poeta R. Duyos' de José María Ferrero, premiada en 1978 amb el segon premi de composició de música festera, 'Danza Colorista' de Rafael Grau Mullor escrita per a la filà Andalusos en 1995 i que la Unió Musical interpretarà en la Glòria aquest any i 'Pic Negre', marxa mora de 1997 del compositor José Vicente Egea Insa.

En la segona part d'aquest concert les obres interpretades ja més recents han sigut: 'Arte' de Juan Bautista Francés Parra del 2015, que es pot veure al vídeo, 'Laia' de Víctor Vallés Fornet, obra guanyadora de la LII edició del concurso de música festera de 2016, 'El Barranc del Sinc' de Rafael Mullor Grau, premiada en 1995 i dedicada als seus pares. Rafael Mullor Rico, pare del compositor, ha faltat recentment i aquesta obra s'ha interpretat en el seu honor.També s'ha pogut escoltar 'Tatiua' de Benedicto Ripoll Belda de 2005 i dedicada a la seua dona, 'Pepe Cañizares' d'Alfonso Yépez Santamaría 'Chipi', composta en 2016 i 'Creu d'Amelia' de Ramón García i Soler de 2015. El concert ha acabat com sol ser habitual amb la interpretació del centenari Himne de Festes.


(NOTICIA FOTO Y VIDEO PUBLICADO POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario