miércoles, 26 de abril de 2017

ALCOY - José Antonio Llinares dirigeix l’Himne de les commemoracions
Redacción
Viernes, 21 de abril de 2017
AMB VÍDEO A 5 CÀMARES
José Antonio Llinares dirigeix l’Himne de les commemoracions

Camilo Sesto s'ha sumat a l'acte des d'un dels balcons de l'Ajuntament.

El Dia dels Músics ha tornat a tindre en la interpretació de l’Himne de Festes l’acte central.La Plaça d’Espanya s’ha tornat a omplir de gom a gom per a cantar el ‘Nostra Festa ja, cridant-nos està...’. Fins i tot Camilo Sesto s’ha unit amb la seua veu des d’un dels balcons de l’Ajuntament. Aquest any no ha sigut un més, ja que al mateix temps s’han complit tres efemèrides relacionades amb el món de la música.

La primera d’elles ha sigut precisament els 100 anys del propi Himne de Festes. L’obra de Gonzalo Barrachina va ser estrenada just en 1917. La segona els 200 anys de l’aparició de la música festera i la tercera el 175 aniversari de la Societat Musical Nova d’Alcoi.

Ha sigut per aquesta tercera commemoració per la que el president d’aquesta formació, José Antonio Llinares, ha sigut el director de l’Himne, al igual que ho va ser son pare 20 anys enrere. Llinares ha dedicat la direcció a la seua família i tots els músics, d'ací i de fora, "els he vist a tots molt implicats, s'han donat moltes sinergies". S'ha mostrat molt emocionat, "tot el món ha respos molt bé i personalment he gaudit molt d'aquest moment".Per aquestos motius, han hagut actes especials com que Llinares ha estat acompanyat per directors de l’Himne en anys anteriors, primer dinant tots junts i després en la desfilada des de l’avinguda País Valencià fins la Plaça. Les 23 bandes participants han rebut un banderí, així com els mateixos músics un xicotet obsequi.

El Sant Jordiet, Tomás Pascual Cantó, ha acompanyat a l’última banda de les 23 participants, La Primitiva, i des de la tribuna d’autoritats li ha donat la batuta al director. Aquest ha pujat a l’estrat i ha dirigit a músics, cor i públic, que han cantat amb l’ànima la lletra escrita per Eugenio Moltó Botella que acompanya les notes del mestre Barrachina.
 
La Societat Musical Nova ha volgut recordar els 175 anys amb tres dels músics amb els uniformes antics de la seua història. Aquestos representants de la banda han acompanyat Llinares fins l’estrat i han presenciat la seua direcció sota els seus peus.

Camilo Sesto cantant amb alegria, Llinares dirigint amb força i tots els presents formant un únic cor ho pots veure en aquest vídeo amb imatges de 5 càmeres diferents repartides en diversos punts de la Plaça, Sant Nicolau o Sant Llorenç.


(NOTICIA FOTOS Y VIDEO PUBLICADOS POR PAGINA66.COM)


No hay comentarios:

Publicar un comentario