miércoles, 26 de abril de 2017

ALCOY - Els Moros i Cristians ja estan preparats per a gaudir la Festa

Redacción
Viernes, 21 de abril de 2017
PRÈVIA FESTERA
Els Moros i Cristians ja estan preparats per a gaudir la Festa
Enviar por email   
Del 21 al 24 d’abril es viuran els dies més intensos.

La Festa ja fa setmanes que es sent. L’ambient es nota a mesura que s’apropen els dies grans, però ara sí que sí, del 21 al 24 d’abril tornen els Moros i Cristians a Alcoi.

[Img #36844]

El divendres 21, el Dia dels Músics obrirà la Festa. L’Himne de Festes posarà el color musical baix la direcció del president de la Societat Musical Nova d’Alcoi, José Antonio Llinares. El director d’enguany, i com a novetat, anirà acompanyat durant la desfilada de bandes fins a la plaça d’Espanya de la resta de directors de l’Himne d’edicions anteriors. El motiu és el 100 aniversari de la peça creada per Gonzalo Barrachina, que centenars de veus interpretaran junt a les bandes participants.

La Diana encetarà el dia més multitudinari de les Festes, el dissabte 22 d’abril. Des de les 5’45h, els dianers matinaran per a participar en un dels actes més emotius per als festers. Després, a les 10’30 arrancarà l’Entrada Cristiana i a les 17h l’Entrada Mora, en dues desfilades que juntaran més d’11.000 persones entre les 28 filaes, els ballets, les bandes de música i els boatos. Enfront, al voltant de 17.000 cadires, altres més de peu i en balcons, formaran la ‘filà mirons’, amb gent de la ciutat i turistes de fora que no voldran perdre’s el pas de les tropes d’ambdós bàndols.

Els càrrecs enguany seran per part dels Cristians, el capità Luis Sanus, dels Almogàvers, i l’alferes Gabriel Barrachina, dels Navarros. El bàndol moro el lideraran el capità Fidel Mestre, dels Chano, i l’alferes José Jaime Bernabéu, dels Verds. Un dels qui no es perdrà aquestes Entrades serà Camilo Sesto, la presència del qual centrarà també els flashos dels objectius fotogràfics.

Per veure el pas d’aquestos càrrecs i els seus boatos, també han confirmat l’assistència nombroses personalitats polítiques: el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig i el president de les Corts, Enric Morera; el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, i el d’Economia, Rafa Climent; la Secretària Autonòmica de Transparència, Zulima Pérez; 8 directors generals de la Generaliat i 1 del Ministeri, 2 senadors, 6 diputats nacionals i diversos diputats autonòmics i provincials, entre els que estan el vicepresident de la Diputació d’Alacant, Eduardo Dolón; i el Diputat de Medi Ambient, Javier Sendra. A més estaran presents alcaldes autonòmics com: Roger Cerdá, de Xàtiva; Vicent Grimalt, de Dénia; Diana Morant, de Gandia; Elvira Campos, d’Alaquàs; Enrique Moll, de Pego; Mireia Estepa, de Cocentaina; Humi Guill, d’Onil; i Francesc Valls, de Muro.

Deixar constància de tot el que succeirà en aquestes Entrades serà la tasca de més o menys 200 professionals del món de la comunicació. TVE informarà al llarg del dia, mentre que dues productores estrangeres, una japonesa i altra colombiana, realitzaran capítols documentals sobre les Festes. Un press trip amb la col·laboració del Patronat de Turisme Costa Blanca i mitjans alemans, danesos, holandesos, italians o russos completaran aquesta cobertura internacional.

Per al diumenge 23 d’abril, Dia de Sant Jordi, el Patró rebrà el seu homenatge en forma de processó. Pel matí, a les 11h, la Processó de la Relíquia crearà un mant de flors sota els peus del Sant Jordiet, Tomás Pascual. De vesprada, la Processó General recorrerà diversos carrers del Centre a partir de les 19’30h. La Segona Diana, a les 9h; la Missa a Sant Jordi, a les 12h; la Diana del Cavallet, a les 18h; i la Retreta, a les 23.30h, completaran el dia més solemne de la Festa.

El final de la Festa arribarà amb el Dia de l’Alardo. El dilluns 24 d’abril la pólvora serà protagonista en una batalla d’arcabusseria que enfrontarà a hosts mores i cristianes. Les guerrilles matinals donaran pas a l’Ambaixada Mora, a les 10h, on les tropes d’Al-Azraq, després de lluitar, ocuparan el Castell. A la vesprada, l’Ambaixada Cristiana i la posterior lluita tornaran el bàndol de la Creu al seu lloc després d’expulsar els moros. Al voltant de 2.300 quilos de pólvora crearan un ambient de guerra amb núvols grisosos que sobrevolaran el Centre d’Alcoi. Per a posar fi a la Festa, l’Aparició de Sant Jordi rememorarà la intervenció del Patró per a fer fora els mahometans. El Sant Jordiet a lloms del cavall llançarà milers de fletxes i els focs d’artifici anunciaran que queda un any per a que tornen aquestes Festes de Moros i Cristians.


(NOTICIA Y FOTO PUBLICADA POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario