viernes, 21 de abril de 2017

ALCOY - busca tornar al confeti i a la serpentina

Redacción
Martes, 11 de abril de 2017
PREVENCIÓ FESTERA
Alcoi busca tornar al confeti i a la serpentina
Enviar por email   
L’Ajuntament sancionarà amb fins a 750 euros als que llancen papers majors de 1,5 cm.

“No es tracta d’una mesura que busque sancionar, només dissuadir d’una pràctica que ha causat problema i pot causar perills majors”. Amb aquestes paraules ha justificat a Pàgina 66 el regidor de Seguretat, Raül Llopis, la mesura de incloure el llançament de tovalloles de paper entre les pràctiques a sancionar en l’àmbit de l’Ordenança Municipal d’Higiene Urbana.


El Ban previ a les festes de cada any assenyala qüestions com les obligacions dels propietaris de vivendes en el trajecte dels actes de mantindre en condicions de seguretat els balcons o altres. Enguany, als temes habituals s’ha afegit la prohibició de què es puga llançar als festers “qualsevol element distint al confeti de 15 mm de diàmetre màxim o les serpentines del mateix ample”. La sanció que s’aplicaria podria arribar als 750 euros.

La raó que indica l’edicte d’alcaldia són les relliscades que es poden produir. De fet, el Ban nomena la caiguda d’algun genet per aquesta causa durant l’Entrada. “És una qüestió de prudència, d’evitar altres mals encara pitjors que pot causar una gran quantitat de paper d’aquest tipus acumulat”.El fet de què les tovalloles són un producte no massa car i que es poden personalitzar amb colors i frases al·lusives al càrrec o esquadra sobre la que es llença fa molt atractiu aquest producte que, malgrat tot, aconsegueix una imatge molt plàstica, tal i com es pot vore en la publicitat municipal d’Alcoi convidant a la festa.

Per tant, el confeti i la serpentina tornaran a ‘capitanejar’ els carrers alcoians durant la festa abrilenca, sempre que el seu ús mantinga el trellat propi de saber que baix pot causar problemes.


(NOTICIA Y FOTO PUBLICADA POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario