miércoles, 26 de abril de 2017

ALCOY - Berberiscos i Realistes tornen a donar-se cita en la Diana del Cavallet


Redacción
Domingo, 23 de abril de 2017
AMB VÍDEO
Berberiscos i Realistes tornen a donar-se cita en la Diana del Cavallet

Cita obligada des de fa més de un quart de segle.

Les filaes Berberiscos i Realistes han tornat a reunir-se i delectar al públic present amb la seua tradicional Diana vespertina del Cavallet.Aquest curiós acte va celebrar l’any passat els 25 anys de la seua celebració. Aquestes filaes eren en l’antiguitat de cavalleria i no entraven en la roda de càrrecs. Per entrar en la roda, van deixar al pobre ‘cavallet’ de cartró en l’oblit i anys després van decidir recuperar-lo en aquesta cita per a dur a terme un divertit espectacle durant la vesprada del dia de Sant Jordi.

Les filaes protagonistes van decidir amb aquest acte revitalitzar la Segona Diana, que no passava per un bon moment. L’Associació de Sant Jordi els va dir que desfilaren de vesprada i fora dels actes oficials.

En les últimes edicions, ja com a acte oficial, es pot veure al carrer des de fa més d’un quart de segle. Els cavallets de cartró i els seus moviments rítmics han arrancat aplaudiments i somriures a parts iguals. Des de l’inici del carrer Sant Nicolau, en la Font Redona, fins arribar a la plaça d’Espanya, Berberiscos i Realistes han tornat a desfilar després de que fa dos anys no tinguera lloc aquesta Diana a causa de la pluja.

(NOTICIA Y VIDEO PUBLICADO POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario