jueves, 6 de abril de 2017

ALCOY - Aíxí és el cartell 2017


Redacción
Sábado, 1 de abril de 2017
LA IMATGE OFICIAL DE LA FESTA
Aíxí és el cartell 2017

Nani Serrano és l’autora de l’obra que anuncia la festa.

Ja coneixem com és el cartell que anuncia la festa alcoiana dels Moros i Cristians de 2017.

La figura d'una dona, que ocupa tot l’espai de la composició, destaca sobre un fons en el que es poden veure en segon pla alguns elements icònics de la festa alcoiana, com l’enramada, el castell o el Barranc del Cint.

La protagonista del cartell manté una postura tranquil·la, amb la mirada a l’angle inferior esquerre. En una mà, una fletxa i el l’altra dos clavells dels que es llancen a Sant Jordiet en la Processó de la Relíquia. El vestit, amb elements moros i cristians i amb elements dels dos bàndols, com la mitja lluna o les creus.

L’EXPLICACIÓ DE L’AUTORA
Nani Serrano, ha explicat que s’ha inspirat en la pintura prerafaelista, en concret un il·lustrador Frank Cadogan i els cartells de l'estil Art Nouveau. L’autora ha dit que la protagonista del cartell és una la deessa que s'ha engalanat per a la festa Mora i Cristiana en honor a Sant Jordi.

“He volgut representar-la festa des d'un altre paradigma, un altre enfocament per donar protagonisme a la dona- l'etern femení- com ho van fer els publicitaris modernistes en els seus cartells. Aquest és un cartell sofisticat i elegant destacant la dona vestida amb teles, formes i elements de la festa a manera de simbolisme dels dos bàndols Moro i Cristià amb els cabells llargs i solt, acompanyada de clavells, que ens envolta amb la seua expressió solemne , sobre un fons de confeti de decorat artificial, disposada a acompanyar-nos per gaudir de la festa de la nostra ciutat que és admirada més enllà del nostre territori”, ha afirmat Nani Serrano.QUÍ ÉS L'AUTORA
Nani Serrano, una autora que l’Ajuntament d’Alcoi va triar buscant “una mirada nova i alhora realista de la nostra festa", tal com va explicar el regidor de Festes, Raül Llopis, quan en Mig Any va anunciar qui faria la imatge de la festa alcoiana.

Nani Serrano va estudiar en l'Escola d'Art i és il·lustradora de professió. La seua obra està caracteritza per utilitzar l'aerògraf com a eina principal, una tècnica artística moderna més coneguda al món dels grafiters. Durant els seus estudis s'ha especialitzat en disseny gràfic i ha exercit com a freelance en el món de la publicitat. Chupa Chups, Spanair o Desigual són algunes de les marques amb les que ha treballat. També ha il·lustrat per a premsa nacional i internacional, en publicacions com El País o Marie Claire.

A més d'aquestes feines d'il·lustració, l'artista ha exposat en nombroses galeries des de 1997 fins enguany. És especialista en la tècnica de l'aerògraf. Les seues obres són realistes, naturalistes, amb un toc clàssic.


(NOTICIA Y FOTO PUBLICADA POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario