jueves, 2 de marzo de 2017

ALCOY - La Glòria podrà ser mixta

Ramón Requena
Miércoles, 8 de febrero de 2017
NORMATIVA FESTERA
La Glòria podrà ser mixta

La proposta de nova ordenança festera permet també Diana de dones amb sergent masculí.

La proposta de reforma de l'ordenança de l’Associació de Sant Jordi que regeix el funcionament de la Festa planteja un parell de canvis importants relacionats amb la participació femenina en els Moros i Cristians d'Alcoi.La clau d'aquests canvis està en un article de nova creació que distingeix entre formació i esquadra. En aquest punt es defineix esquadra com la composta per "10 festers i un cabo, uniformats amb un únic disseny oficial, d'acord amb el gènere comú dels seus components. L'esquadra participa en la Primera Diana i en l'Entrada ... ", Una formació quedaria composta per "un o diversos festers, independentment del seu gènere, que podran desfilar conjuntament sempre amb el vestit oficial que li correspon a cada gènere. Per qüestions d'uniformitat i estètica, no es podran barrejar en una mateixa esquadra dos tipus de dissenys oficials ".

Aquesta diferenciació és la que permet que una formació, La Glòria, puga ser mixta i que festers i festeres puguen compartir l’acte. Al temps, l’article que explica com és el pregó de la festa assenyala que hi haurà “un fester de cada filà amb el disseny oficial que corresponga segons el seu gènere”.

Respecte a la Diana, la conclusió és que encara que siga any de càrrec podrà haver esquadra femenina amb cabo masculí, el sergent corresponent. En l’article que descriu l’acte, s’afirma que “les filaes que tinguen el càrrec de Capità desfilaran en primer lloc i el cabo Diana serà el sergent major del bàndol, que és independentment de l’esquadra al ser un personatge fester”.

En tot cas, els canvis normatius asseguren que no hi haurà esquadres mixtes a Alcoi amb el criteri de “per a aconseguir una uniformitat estètica no es podran mesclar en una mateixa esquadra dos tipus de dissenys oficials”.

A més, la nova ordenança inclourà, de ser aprovada, modificacions respecte al màxim de duració del càrrec de sergent infantil o la nomenclatura de les formacions de la segona diana, que eren “infantils i majors” i ara quedarien en “infantils i adultes”.


(NOTICIA Y FOTO PUBLICADA POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario