domingo, 26 de marzo de 2017

ALCOY - La Festa de les arts en 'Art al carrer'

 Redacción
Sábado, 25 de marzo de 2017
EXPLOSIÓ DE PINTURA I MÚSICA
La Festa de les arts en 'Art al carrer'

La Plaça de Dins ha sigut l'eix d'aquesta activitat del Capità Almogàver, Luis Sanus.

El pintor i Capità dels Almogàvers en aquest 2017, Luis Sanus, no ha pogut deixar de banda l'art i ha organitzat una autèntica festa de l'art amb l'esdeveniment 'Art al Carrer' que ha omplit de gom a gom la Plaça de Dins.Ha sigut una iniciativa, sorgida amb motiu d'aquesta capitania de la 'Lleganya', on s'ha volgut fer arribar l'art a molta gent i que al mateix temps, tots els presents ha col·laborat per una causa solidària, en concret la lluita contra la malaltia de l'Alzheimer. Fins i tot alguns pintors que han venut l'obra feta al llarg del matí, han donat els diners de forma íntegra a aquesta causa.

Des de bon matí, la Plaça de Dins s'ha transformat en un gegant estudi de pintura, on diversos artistes locals han plasmat les seues idees davant la gent.

Noms com els d'Ignacio Trelis, Manolo Arjona, Carlos Merchán, Ángel Mira, Samuel Ruiz, Jesús Cees, Lilián Morales, Juan Balañá, Paco Borrell, José Borrell, Hernández Cánovas, Paz Sorolla, Mauro Pastor, Thom LaAcheesmuda, Gabriel Tomás o Jorge Sellés han mostrat a tot el públic el seu saber fer davant un cavallet.A més, hi hagut tres graffitters de prestigi que han fet graffittis de 3 x 2m. Kaniz, Ebon i Hec han sorprés amb dibuixos de temática relacionada en Alcoi  i la seua festa de Moros i Cristians.

A més la Llotja de Sant Jordi ha acollit la única activitat que no ha sigut a l'aire lliure. L'artista David Pastor ha donat una 'master class' de dibuix anatòmic, mentre que altre curs d'introducció a la cal·ligrafia gòtica quadrata feta amb calem de canya, l'ha impartit l´artiste, dissenyador i mestre a la EASDAlcoi Jordi Sempere i Ximo Canet ha sigut l'encarregat del curs de jaspejat, una tècnica de pintura oli-aigua molt divertida i amb resultats espectaculars, on els més menuts han sigut protagonistes.

'Art al Carrer' ha recaptat diners per a AFA, Associació d´Amics i Familiars de Malalts d´Alzheimer d´Alcoi. amb la venda de samarretes, dinar i preus populars en els establiments hostelers per a col·laborar amb la causa, així com els mateixos pintors com hem dit abans. La samarreta i el cartell d'aquesta cita ha sigut elaborat amb dibuixos del desaparegut Raül Botella, membre de La Nómada, al igual que Luis Sanus. En el cas de Luis el seu quadre l'ha fet junt al seu fill major.La festa ha estat amenitzada de vesprada per diferents grups i solistes musicals que han fet sonar les seues melodies a l'escenari de la Plaça de Dins i s'han projectat de manera ininterrumpida obres d'artistes alcoians. Aquesta activitat ha tingut el patrocini de Mutua Levante.

(NOTICIA Y FOTOS PUBLICADAS POR PAGINA66.COM)


No hay comentarios:

Publicar un comentario