jueves, 2 de marzo de 2017

ALCOY - Investits els cavallers almogàvers amb punta de llança històrica

Redacción
Lunes, 13 de febrero de 2017
RÈPLICA PER A RECORDAR
Investits els cavallers almogàvers amb punta de llança històrica
Enviar por email   
El Capità els ha entregat una rèplica de l’ascona trobada en la Torre Riquer

Una sopar ambientat a mode de festa medieval ha estat el marc en el qual el capità 2017 per la Filà Almogàvers, Luis Sanus, ha investit els seus cavallers o adalids.Per a la investidura, el capità ha utilitzat una fórmula almogàver, que ha afegit a aquest emotiu moment una pinzellada històrica reforçada amb el regal que Luis Sanus ha entregat com a record del moment.

Es tracta d’una reproducció d’una mena de punta de llança, una ascona almogàver, construïda seguint els paràmetres de la que es va trobar durant la restauració de la Torre Riquer. La punta és molt semblant a la que van utilitzar els almogàvers alcoians del segle XIII, fa més de set-cents anys.

La punta original està conservada en el Museu Arqueológic Camil Visedo i la va descriure l’historiador Josep Torró en la revista de festes de 2004. Es tracta d’una punta pensada per a una llança amb doble finalitat, llançar i també utilitzar com arma de pica i tall.

El procés de fabricació d’aquestes puntes està recollit en un vídeo que es pot veure en el perfil de facebook de la Capitania Almogàver 2017.


(NOTICIA Y FOTO PUBLICADA POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario