martes, 17 de enero de 2017

ALCOY - Un compositor d'Ondara guanya el premi de música festera de l'Associació

Redacción
Domingo, 15 de enero de 2017
MARXES MORES
Un compositor d'Ondara guanya el premi de música festera de l'Associació
Enviar por email   
Víctor Vallés s'adjudicat per segona vegada aquest guardó.

La 52 edició del concurs de composició de música festera Antonio Pérez Verdú en la modalitat de marxa mora, ha tingut com a guanyador a Víctor Vallés, naixcut a Ondara, amb l'obra 'Laia'.

[Img #34096]
Gregorio Casasempere, Gaspar Nadal i Francisco Amat, durant la deliberació del jurat

És la segona vegada que Víctor Vallés guanya aquest premi convocat per l'Associació de Sant Jordi i en aquesta ocasió l'obra es un homenatge al mestre alcoià Amando Blanquer Ponsoda.

Així ho ha decidit un jurat format pel director del Conservatori Joan Cantó d'Alcoi, Gregorio Casampere 'Gori', el sotsdirector de la Banda Municipal d'Alacant, Francisco Amat, i el director de la Unió Musical d'Alcoi, Gaspar Nadal, que han seleccionat per unanimitat el treball, un dels 18 que optaven al premi, dotat de 2.500 euros.


La peça, segons ha destacat el jurat, està inspirada en temes d'obres clàssiques d'Amando Blanquer. En concret, 'El Somni', 'Moment de Festa', 'Marxa del Centenari' i 'Any d'Alferes'.

El jurat ha valorat la feina compositiva i el tractament de les marxes de Blanquer per introduir-les amb personalitat pròpia en el conjunt de l'obra.


És la segona ocasió en què Vallés obté el premi de composició que convoca l'Associació ja que la primera va ser en 2012 quan va guanyar amb altra marxa mora, 'Águeda'.

El guanyador és cap d'estudis del Conservatori de Pedreguer. Amb estudis a trompeta, piano, direcció i composició, amb premi extraordinari de final de carrera al Conservatori de València.

A més té en el seu haver diferents premis de composició, com la quarta edició del Vila de Muro, les dos primeres edicions del concurs convocat per Spanish Brass Luur Metalls, el de música de cambra de Montserrat o el Solfes de la Mediterrània, entre altres.


Aquesta marxa guanyadora serà interpretada per les societats musicals d'Alcoi durant el cicle d'exaltació de la música festera, que es desenvoluparà entre els mesos de març i abril.

(NOTICIA Y FOTO PUBLICADA POR PAGINA66.COM

No hay comentarios:

Publicar un comentario