viernes, 11 de noviembre de 2016

ALCOY - L’Associació convida al diàleg davant la controvèrsia per la Diana dels Chano

Ramón Requena
Sábado, 5 de noviembre de 2016
LA POLÈMICA PERENNE
L’Associació convida al diàleg davant la controvèrsia per la Diana dels Chano

La directiva afirma que s’ha limitat a fer cumplir l’Ordenança.

L’Associació de Sant Jordi vol “estudiar cavis” després de la polèmica negativa a una esquadra femenina de la filà Chano en la pròxima Diana.


La filà Chano, en una imatge del vídeo de la Diana de Pàgina 66 de 2016

Així ho ha manifestat l’organitzadora de les festes de moros i cristians en un comunicat en el que justifica la decisió de l’Associació en la mera aplicació de l’Ordenança Festera.

El comunicat s’ha emès després de la polèmica generada per la decisió, justificada en què seria esquadra mixta al coincidir les dones d’aquesta filà amb el sergent moro que obri la desfilada de la mitja lluna, tal i com va explicar Pàgina 66. L’escrit, dirigit a la premsa, afirma que l’entitat festera “ha de vetllar pel compliment de la seua pròpia normativa”, al temps que defèn com a opció “treballar des del consens per a aconseguir la seua modificació”.

Per últim, la Junta Directiva de l’ASJ obri la porta a “estudiar els canvis amb l’objectiu d’evitar que un col·lectiu de festers de ple dret puga resultar perjudicat pel plantejament d’una iniciativa, com la de la filà Chano, que no és compatible amb l’actual Ordenança de la Festa”. Al temps, “obri la mà a tots els seus associats i els convida a dialogar”.


(NOTICIA Y FOTO PUBLICADA POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario