viernes, 11 de noviembre de 2016

ALCOY - La filà Chano no tindrà esquadra femenina en la Diana

Redacción
Viernes, 4 de noviembre de 2016
FESTES 2017
La filà Chano no tindrà esquadra femenina en la Diana

Al ser la formació mora que arranque aquest acte.

La filà Chano ha proposat tindre una esquadra femenina en l’acte de la Diana, però l’Associació li ha denegat aquesta possibilitat.La raó que ha aportat l'Associació és que en 2017 serà la filà que ostentarà el Capità Moro i, per tant, serà el Sergent Moro qui arranque amb els Chano aquest acte en el bàndol moro. Això faria que estaríem parlant d'esquadra mixta.

L'Associació ha explicat en un comunicat que "aquesta possibilitat és incompatible amb l'actual normativa festera, que no permet les esquadres mixtes. En tractar-se de la filà del Capità, la formació ha d'estar dirigida pel Sergent, que és un dels personatges històrics que, segons l'ordenança, han de ser representats per persones que s'identifiquin tradicionalment amb el personatge històric que representen i els valors que els envolten".

La filà Chano ja ha sigut la formació que va propossar la posibilitat de la participació d'una festera en la Glòria, proposta que no es va aprovar tampoc i ara s'estudia la Glòria doble de festers i festeres.

(NOTICIA Y FOTO PUBLICADA POR PAGINA66.COM)


No hay comentarios:

Publicar un comentario