domingo, 2 de octubre de 2016

L,ALQUERIA D,ASNAR - ho té tot a punt per a gaudir de les seues festes patronals


Redacción
Miércoles, 21 de septiembre de 2016
L'ENTRADA COM A ACTE CENTRAL
L'Alqueria ho té tot a punt per a gaudir de les seues festes patronals

Tindran lloc del 23 al 26 de setembre

L’Alqueria d’Asnar ho té tot preparat per a celebrar les seues festes en honor a Sant Miquel Arcàngel, patró del municipi.Els dies grans d’aquestes festivitats seran del 23 al 26 de setembre. Dissabte 24 serà el dia central amb la celebració de l’Entrada de Moros i Cristians a partir de les 18’30 h. Es tracta d'una desfilada on participen xiquets, joves i adults i on es demostra la majestuositat i el saber fer de les formacions participants, amb la filà Verdugos com a protagonista.

Abans tindrà lloc a les 10 h. volteig de campanes i a les 12 h. missa a Sant Francesc de Paula, seguida d’una cercavila. A la mitjanit tindrà lloc ball a càrrec de Santi Bertomeu i Plan B DJ.

El dia d’abans, divendres 23, a les 19 h. tindrà lloc una partida de pilota valenciana de professionals, a les 21 h. volteig de campanes, traca i cercavila i a la una ball a càrrec de la Orquestra Montecarlo.

Diumenge 23, després del volteig de campanes i cercavila a les 10 h, hi haurà ofrena de flors a les 11’45 h. al patró Sant Miquel Arcàngel, a les 12 h. missa major, a les 13 h. processó del patró i a les 14 h. cercavila i mascletada.

Per la vesprada a les 19 h. serà el torn del Passeig a càrrec de la mateixa filà Verdugos i en acabar castell de focs. A les 22 h. hi haurà una barbacoa popular amb la xaranga Kriptonita i concurs de disfresses.

Dilluns 26 encara hi haurà actes com la fira per als xiquets a la Plaça a les 11 h., missa a les 12 h. en honor a Sant Ramón Nonat, a les 15 h paelles i a les 18 h. xocolatada.

En tots aquestos dies els carrers de L’Alqueria d’Asnar s’ompliran de veïns i visitants i escoltaran als participants en l’acte central de l’Entrada. Al llarg dels quatre dies de festes, el poble es transformarà amb el colorit dels dissenys, l’olor de les mascletades, el so dels instruments dels músics locals i comarcals.

En L’Alqueria es impossible no passar-ho bé. El seu alcalde, Jaume Pascual, ha afirmat que “el millor és viure les festes des de dins”. El bon caràcter de la seua gent és el distintiu més positiu d’aquestes celebracions, així com gaudir de la seua gastronomia, un ‘herberet’ o d’una ‘mentireta’.També els més joves tenen la seua oportunitat per a passar-ho bé especialment en l’últim dia que està dedicat a ells amb una gran fira, junt a altres actes molt populars com el concurs de paelles on participat tot el poble o la xocolatada posterior amb la que es posa un colofó a aquestes celebracions plenes de molt d'ambient, calor humà i espectacle.


(NOTICIA Y FOTO PUBLICADA POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario