domingo, 30 de octubre de 2016

ALCOY - Farà falta llicència d’armes per a disparar el trabuc en l'Alardo

Redaccion Viernes, 28 de octubre de 2016
ALARDO EN DIFICULTATS
Farà falta llicència d’armes per a disparar el trabuc en l'Alardo


L’Associació de Sant Jordi està a l'expectativa en l'ús dels arcabussos.


L’Associació de Sant Jordi està estudiant mesures a prendre respecte a la nova normativa que obliga a tindre llicència d’armes per a poder disparar un arcabús.


Aquesta circular enviada per la subdelegació del Govern als Ajuntaments, ha descol·locat a l’Associació de Sant Jordi que es troba a l’espera de l’aparició d’una nova normativa respecte a l'ús d'aquestes armes.
S'estima que el nou document ixca a la llum en unes setmanes. Aquest no portaria l'obligació, o almenys no seria necessari tindre la llicència, amb una quantitat reduïda de pólvora determinada, al voltant del quilo, just el que cada fester pot gastar en l’Alardo. Per contra, sí es demanaria passar un test psicotècnic.
L’Associació de Sant Jordi té constància de que molts festers ja es van traure aquest permís d’armes fa uns anys amb una de les últimes normatives al respecte en 1999, al igual que van enviar els seus trabucs o arcabussos a Eibar per a passar un rigorós control.
També l'entitat ha explicat que està en converses en entitats com la Guàrdia Civil o la delegació del Govern per poder arribar a algun tipus d’acord al respecte. La llicència d'armes obligaria als festers a passar una revisió mèdica, obtindre un certificat psicofísic, entre altres documents, i abonar una taxa.
AJUNTAMENT I ASSOCIACIÓ DE SANT JORDI, EN CONTRA DE L'AQUESTA MESURA
Ajuntament d'Alcoi i Associació de Sant Jordi han fet públic un comunicat on totes dues entitats han mostrat el seu rebuig cap a aquesta decisió del Govern Central.
L'alcalde, Antonio Francés, ha demanat una reunió amb la delegació del Govern per aconseguir que aquesta mesura, que considera precipitada, no afecte a l'Alardo d'Alcoi i el president de l'Associació, Juan José Olcina, ha afirmat que "des de fa anys estem treballant per adaptar-nos a la normativa i aquest és un nou entrebanc que posa en perill l'acte més representatiu i amb el que van començar les Festes".
Ha recordat que en 2002 ja es va limitar a un quilo la pólvora per fester, es van revisar els trabucs i ara es demana llicència d'armes, "som els que més quilos disparem, prop de 2.000 festers, però també els que més mesures de seguretat passem i més complim amb la normativa, com ho sap de primera mà la Guàrdia Civil", ha explicat Olcina.(NOTICIA Y FOTO PUBLICADA POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario