lunes, 10 de octubre de 2016

ALCOY - Concert pels 75 anys de la Filà Chano amb l'Unió Musical de Cocentaina

Redacción
Domingo, 2 de octubre de 2016
BODES DE PLATINO
Concert pels 75 anys de la Filà Chano amb l'Unió Musical de Cocentaina

En el Saló Rotonda del Círculo Industrial.

La Unió Musical Contestana ha celebrat en el Saló Rotonda del Círculo Industrial un concert amb motiu dels 75 anys que porta desfilant junt a la filà Chano en les Festes de Moros i Cristians.El concert ha portat per nom ‘75 anys de Música i Festa’ i la banda ha interpretat ‘Chano’ de Julio Laporta, ‘Jamalajam’ de José Ferrándiz, ‘El Rei Capità’ de Julio Laporta, ‘El Kàbila’ de José María Ferrero, ‘Emilio el Chato’ de Gustavo Pascual i ‘Als Chanos’ de José Pérez Vilaplana, en una primera part.

En la segona les obres han sigut ‘Bohemios del 29’ de José Pérez Vilaplana, ‘Sou i Chano’ de Rafael Giner, ‘El Marxós’ de José María Valls Satorres, ‘Mansanet Alferes Chano’ de José Pérez Vilaplana, ‘Buscant un bort’ de Gustavo Pascual i ‘A mons pares’ de José Pérez Vilaplana.

Els temes han sigut pasdobles i marxes mores que simbolitzen aquestos 75 anys d’unió entre aquestes dos entitats, dedicats a la filà o a algú dels seus components o perquè formen part del repertori habitual a Dianes i Esquadres, amb la direcció de Jaume Fornet.

En el programa es recorda com anècdota que va ser en 1942 quan es fer la primera contractació de la filà Chano a la Unió Musical Contestana, amb José Fadraque com a primer tro i Enrique Pérez com director de la banda i per la quantitat de 2.000 pessetes, 12 euros actuals. La filà Chano tindrà el Capità Moro en les festes de 2017 en la figura de Fidel Mestre.


(NOTICIA Y FOTO PUBLICADA POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario