jueves, 1 de septiembre de 2016

COCENTAINA - Compte enrere de les Festes

Redacción
Jueves, 11 de agosto de 2016
L'ENTRADA EN DIRECTE EN PÀGINA 66
Compte enrere de les Festes de Cocentaina
Enviar por email   
Noticia clasificada en: Festes Cocentaina 2016
Del divendres 12 fins al dilluns 15.

Cocentaina ha iniciat el compte enrere per a la celebració de les Festes de Moros i Cristians 2016 en honor a Sant Hipòlit. El reconegut compositor murer José Rafael Pascual Vilaplana serà qui duga la batuta aquest any durant la interpretació de l'Himne de Festes aquest divendres 12, llum verda de l'inici d'aquesta festivitat.A les 20 h. en el Pla, les dos bandes locals, Unió Musical i Ateneu Musical, més les quatre dels càrrecs interpretaran aquest Himne amb música de José Insa i lletra de Gerardo Mur, totes elles dirigides per Pascual Vilaplana, amb les veus de tots aquells que es donen cita a aquest gran acte inaugural. No faltarà posteriorment la Nit de l'Olla.

De nou dissabte 13 serà el dia central amb la celebració de l'Entrada de Moros i Cristians que Pàgina 66 tornarà a emetre EN DIRECTE, al igual que hem fet els dos últims anys. El canvi d’horari de l’Entrada es mantindrà i a les 20 h. donarà inici la desfilada des de la part alta del Passieg de les vuit filaes cristianes, amb la novetat de la incorporació aquest anys dels Contestanos, que tornen després de 14 anys d'ausència, i els vuit de moros, amb els Sahorins, que fan just 75 anys des de la seua fundació.

D'elles, quatre filaes tindran aquest any els càrrecs, la filà Almogàvers, el Capità Cristià, amb Alexis Agulló, la filà Contrabandistes, l'Abanderat Cristià amb Álvaro Reig, la filà Mudéjars, Capità Moro amb Francisco Soriano, i la filà Bequeteros, l'Abanderat Moro amb David Javaloyes. En aquestos més de 250 anys fent Festa, no faltarà la tradicional i particular 'girà de l'esquadra' en el Palau, els ballets, la música, l'espectacle, l'esplendor, la Festa.

Abans i després seran nombrosos els actes que tindran lloc aquestos pròxims dies com les dos Dianes, l'Ofrena de Flors, la Presentació d'Armes, la Processó, les Ambaixades, entre elles la particular Ambaixada de les Tomaques, o la Retreta, entre altres, dels que Pàgina 66 informarà puntualment.


(NOTICIA Y FOTO PUBLICADA POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario