jueves, 1 de septiembre de 2016

BENILLOBA - Les Festes de Benilloba ja estan preparades per a gaudir veïns i visitants

Redacción
Jueves, 11 de agosto de 2016
BENILLOBA
Les Festes de Benilloba ja estan preparades per a gaudir veïns i visitants
Enviar por email   
Seran del 14 fins el 18 d'agost.

Després dels actes de Proclamació de la Festa a finals de juliol, els dies grans de les Festes de Benilloba estan ja molt a prop. Del 14 a 18 d’agost, Benilloba serà centre comarcal de les activitats més variades i divertides dedicades per a totes les edats.Després del pregó, himne i cercavila per la vesprada, la Nit de l’Olla serà la primera i central cita en la mitjanit del 14 al 15 d’agost. És una reconeguda cercavila humorística en clau de divertida crítica, que cada any té més seguiment per part dels participants així com dels veïns i visitants. Els Cristians de la Palmera, Moros de l’Arrabal i Moros del Castell són els grans protagonistes.

Acabada la desfilada a la plaça de l’Omet hi haurà molta música amb una discomòbil fins la matinada. A les 7 h. del dia 15 començarà la Primera Diana, la missa tradicional serà a les 12 i per la vesprada a les 19’30 h. l’Entrada amb aquestes tres filaes de nou com a eix central.

El Carrer Major serà el lloc per on tindran lloc aquestos dos actes centrals. En el cas de l'Entrada els Cristians de la Palmera obriran la desfilada, els Moros de l’Arrabal tindran el Capità aquest any i els Moros del Castell a l’Ambaixador, càrrecs que van rodant entre les dos filaes mores cada any.

Després de la desfilada hi haurà l’actuació de l’Orquestra ZonaZero cap a la mitjanit. El tercer dia, 16 d’agost, començarà a les 8’30 amb la Segona Diana, la missa solemne i per la vesprada la Processó de Sant Xotxim, el patró de la localitat, en el que serà el seu dia. Eixa nit l’Orquestra Titanic serà la que actuarà.

Al dia següent, el tercer dia, 17 d’agost, arribarà el moment de les Ambaixades. A les 12’30 l’Ambaixada Mora i per la vesprada l’Ambaixada Cristiana. Els moros tenen el castell primer i després el recuperen els cristians, tot en la Plaça del Castell. Per la nit hi haurà una revista o 'varietes' amb un cantant i una 'vedette' a les 22'30 h. en la Plaça de l'Omet.

Ja el dia 18 és el 'Dia dels Xiquets' on els més menuts són els protagonistes, amb activitats aquàtiques pel matí i per la vesprada un teatre interactiu per als xavals. Per a finalitzar les festes, després d'un sopar de germanor, la Colla de Dimonis de Benilloba tancaran les celebracions amb una cercavila des del Campanar prop de les dotze de la nit.

L'alcaldessa, Ana Delia Gisbert, i el regidor de festes, Jordi Jiménez, ens ho han explicat en Pàgina 66.(NOTICIA Y FOTO PUBLICADA POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario