viernes, 3 de junio de 2016

ALCOY - Tomás Pascual, Sant Jordiet 2017, estrena el càrrec en la Processó del CorpusRedacción
Lunes, 30 de mayo de 2016
FESTES I TRADICIONS
Tomás Pascual, Sant Jordiet 2017, estrena el càrrec en la Processó del Corpus
Enviar por email   
Han participat nombrosos col·lectius.

La Processó del Corpus Christi ha tingut al nou Sant Jordiet 2017, Tomás Pascual Cantó, com un dels protagonistes, ja que ha sigut el seu primer acte després d’haver eixit elegit fa uns pocs dies.Es tracta d’un acte amb molta tradició a Alcoi que ja apareix documentat en 1410. Molts són els col·lectius que han participat en aquesta solemne processó.

Primer ha sigut el torn del Grup de Danses Sant Jordi d’Alcoi que porta ja 26 anys participant en aquest esdeveniment amb els antics balls del Corpus com el Balls dels Nans d’Alcoi, el Ball dels Arquets, el Ball de la Magrana, Ball de l’Arc de Titaguas, Ball dels Cavallets i el Ball de la Moma, amb aquest personatge emblemàtic de la Moma.

En la processó ha participat també la Creu Arxiprestal, fidels de les diferents parròquies i associacions com la Belenista Santa Rosa, Cofradía del Santísimo Cristo Agonizante, Cofradía de Nuestra Señora de los Dolores-Cristo Yacente i Cofradía del Jesuset de Miracle.

A més han participat les associacions dels patrons d’Alcoi, Sant Mauro, Virgen de los Lirios i Associació de Sant Jordi, amb el Sant Jordiet 2017, com hem citat abans.

També han participat els guions dels gremis, llaudaros, textil, comerç, fusters i manyans i comuniants.

La novetat aquest any ha sigut que els xiquets i xiquetes que han fet la Primera Comunió han passat de desfilar darrere de la Creu a fer-ho davant del Santíssim.

La part final de la processó ha tingut la ‘Adoración Nocturna’ amb les seues banderes, la Sagrada Custidia amb el ‘Santísimo Sacramento’ baix pal·li, portat pel gremi de llauradors des de fa més de dos segles.

Les comunitats religioses, les autoritats i la banda de música, aquest any la Unió Musical d’Alcoi interpretant ‘Cantemos al Amor de los Amores’, tradicional marxa del Corpus.


(NOTICIA FOTO Y VIDEO PUBLICADOS POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario