lunes, 9 de mayo de 2016

MURO DE ALCOY - Marroks i Llana posen els punts àlgids a l’Entrada MoraRedacción
Lunes, 9 de mayo de 2016

Marroks i Llana posen els punts àlgids a l’Entrada Mora

Rafael Ortiz i Vanessa Jover han ostentat els càrrecs de Capità i Abanderat.

Les Festes de Muro 2016 han tingut el seu segon dia clau. En aquesta ocasió, després de la desfilada de les tropes cristianes, ha sigut el torn de les mores. L’Entrada Mora ha estat a l’altura del nivell esperat i els càrrecs ha posat els dos punts àlgids a la desfilada.
El Capità Moro ha sigut ostentat per la Filà Marroks en la persona de Rafael Ortiz, qui ha viscut de forma intensa el seu pas pels carrers de Muro juntament amb els seus fills Raúl i Mar. Els seus dissenys com, en general, els de les esquadres especials ha tingut el dorat com a protagoniste amb tocs de roig i alguns de blau.

Els seus amics de l’esquadra dels Benditos l’han acompanyat com a cavallers i el compositor contestà Francisco Valor ha creat per a ell la marxa ‘Zomara’ als sons de la mateixa ha despertat l’admiració entre el públic. El boato ha tingut des d'una forja de ferro a un grup de guerrers, amb una declamació prèvia a la lluita, un ambaixador que ha avisat de l'arribada del Capità o uns ballets amb inspiració en el món dels animals.

Després del Capità Moro ha sigut el torn de les diferents formacions del bàndol moro, Realistes, Verds, Moros del Rif i Tariks, fins l’arribada de l’Abanderat que ha tingut en la filà Llana aquesta responsabilitat. En concret ha sigut l’Abanderada Vanessa Jover la qui ha exercit aquest paper tan important.

El pare de Vanessa ja va ocupar aquest càrrec 15 anys abans i ella ha aconseguit representar-lo amb molta elegància i sumptuositat. Ha destacat el seu disseny elaborat per Ana i Mila Miralles, així com el conjunt del boato. Els blancs, marfils i dorats amb tocs de roig han sigut predominants en les esquadres especials, mentre que l'Abanderada, ben acompanyada, ha mostrat el seu luxós vestit, blanc a la falda i blau intens al cos. Vanessa ha desfilat en una carrossa en forma de catifa en ascens fins on estava ella.

Al boato no li han faltat elements com dos ballets, una tetera amb xiquets, una plataforma amb palmeres que portava als emirs i i visirs, una 'lámpara maravillosa' o els càntics i poemes de Sherezade.

Aquest segon dia de Festa ha començat amb l’Ofrena Floral a la Patrona, la Mare de Déu dels Desemparats, seguida per la Missa Major. A l’acabar l’Entrada Mora ha tingut lloc la Processó General i un gran ball a la Plaça Matzem.Quedarà un dia més de festa gran que serà dilluns 9 amb el Dia dels Trons. Aquest començarà amb la tradicional i divertida Ambaixada del Tonell a les 10’30 h., seguida per la guerrilla i l’Ambaixada Mora dos hores després.

Per la vesprada tindrà lloc una nova guerrilla i l’Ambaixada Cristiana a partir de les 18’45 h., mentre que el dia finalitzarà amb la part més festiva i boja dels tres dies amb la Retreta des de les 21’30 i amb ball a partir de la mitja nit.El 14 i 15 de maig tindran lloc els últims actes amb la ‘Vespra de la Pujà’ i ‘La Pujà’ de la Mare de Déu a la seua ermita.   


(NOTICIA FOTO Y VIDEO PUBLICADO POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario