sábado, 7 de mayo de 2016

MURO DE ALCOY - Els Abanderats de la Llana i els Templaris, preparats per a les FestesGabriel Llácer
Viernes, 6 de mayo de 2016
AMB VÍDEO
Els Abanderats de la Llana i els Templaris, preparats per a les Festes de Muro

Hem entrevistat David Català, Abanderat Cristià 2016.

A banda de la Capitania de cadascun dels bàndols, tant Moros com Cristians tenen altra figura que ompli d'esplendor els carrers de Muro durant les Entrades. Es tracte de l'Abanderat, figura que aquest any recau en David Català, de la Filà Templaris per part dels Cristians, i en Vanessa Jover, de la Filà Llana per part de les tropes Mores.La jove Abanderada Mora no ha pogut acudir a l'entrevista per motius personals d'últim hora, però hem parlat amb David Català sobre el seu càrrec.

"Des del 2011 que va sorgir la idea de que fera jo d'Abanderat i al principi ho dius de broma però ací estic", ha comentat Català, de tan sols 26 anys, els mateixos que Vanessa Jover.

L'Abanderat ens ha parlat de l'estil guerrer de la seua vestimenta, així com dels colors que formaran part d'ella. Els diversos cavallers que l'acompanyaran, així com la resta del seguici, formaran part de la mateixa temàtica.

El jove també tindrà una peça musical pròpia, "regalada per la filà" i de la que està molt orgullós i ha sentit "moltíssimes vegades". On tornarà a gaudir eixa música serà durant tot el recorregut de l'Entrada Cristiana, sobretot al final, que segons Català és "el millor moment perquè és on t'espera tota la filà".

En el vídeo l'Abanderat Cristià explica més detalls sobre el seu càrrec i com el durà a terme durant unes Festes de Muro de 2016 que gaudirà també el seu alcalde, Francesc Valls, i els Capitans d'ambdues filaes.


(NOTICIA FOTO Y VIDEO PUBLICADO POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario