domingo, 29 de mayo de 2016

ALCOY - Rebutjades les formacions mixtes per a eixir la dona en la Glòria
Redacción
Viernes, 27 de mayo de 2016
AMB VÍDEO
Rebutjades les formacions mixtes per a eixir la dona en la Glòria

En l'assemblea s'han entregat també les noves fiances.

L’Assemblea de l’Associació de Sant Jordi ha rebutjat la proposta de la filà Chano per a la participació de la dona en la Glòria.
La filà ha proposat que la dona festera poguera eixir a la Glòria de la mateixa manera que l’home, ja que en aquest acte no hi ha esquadres i sí formacions. La votació ha sigut clarament oposada a aquesta opció, amb 13 vots a favor, 41 en contra i 5 abstencions.

Es necessitaven 30 vots a favor dels 59 en total per a que la proposta haguera eixit aprovada. Per tant, ara la Junta Directiva i els primers trons es reuniran per a treballar en l’opció que la mateixa Junta ha presentat de fer dos formacions, una d’homes i altra de dones per bàndol, quatre en total, per cada una de les 28 filaes, es a dir, 56 festers i festeres.

Una vegada estiguen analitzats els aspectes a modificar, es presentarà la proposta en altra Assemblea per a ser votada i en cas d’aprovar-la, aplicar-la en la Glòria de 2017.

Sí que s’ha aprovat per aclamació el nou disseny femení de la filà Maseros. Després que un primer disseny no fora acceptat per la Directiva, aquest segon ja ha tingut el vist i plau de la Junta i de l’Assemblea.

L’acte central de l’Assemblea ha sigut l’elecció del Sant Jordiet 2017 en el xiquet Tomás Pascual dels Aragonesos i es pot fer click ací per a poder veure l'elecció.

També s’han tractat les dates per a la celebració de les Festes de Moros i Cristians de 2017 i després de demanar als ‘cavallers’ si volien Festa, amb la tradicional resposta afirmativa, l’encara president de l’Associació de Sant Jordi, Carlos Aracil, ha explicat que es presentarà l’opció de celebrar-se 22, 23 i 24 d’abril, mentre que la Glòria podria ser Dissabte Sant, sempre que no siga al mateix temps d’altres actes de la Setmana Santa com la Vigília Pascual.Per últim, el president de l’Associació ha anunciat de forma oficial la ja coneguda notícia de que no es presentarà a la reelecció i ha explicat que es deu a motius laborals “degut a que és un càrrec al que se li ha de dedicar molt de temps”.

Després que la cronista Xesca Lloria ha fet la seua crònica, Aracil ha fet un repàs a les passades Festes amb algunes afirmacions molt crítiques. Ha parlat, per exemple, de la presència de ‘pseudoballets’, de que alguns festers no respecten el seu ‘traje’, dels mateixos festers que passen a munt i avall pel mig del carrer durant les Entrades, deslluint la desfilada, ha recordat un catastròfic cap de setmana en les ‘Entradetes’, la repetició de marxes, en especial les mores, o que les Entrades “ixen bé però sempre bordejant el fil de la navalla”. En la seua intervenció final ha donat les gràcies a tots i ha dit que ha gaudit molt del càrrec.

També ha sigut crític el vicepresident Roque Monllor, que tampoc seguirà en el càrrec, i que ha demanat que “desapareixquen els dos bàndols de la Festa” i ha criticat que “es prenga el camí d’anar a la justícia com única opció possible, ja que així es porta a la ruptura”.

Al mateix temps s’han donat a conèixer els nous càrrecs per a la Festa 2017, Luis Sanus, Capità dels Almogàvers, Fidel Mestre pare, Capità dels Chano, Gabriel Barrachina, Alferes dels Navarros i José Jaime Bernabéu, Alferes dels Verds. Aquestos dos últims càrrecs han presentat les respectives fiances. Realistes i Andalusos seran les filaes del Mig.També es van despedir en aquesta Assemblea, Juan Climent, ponent d'actes i festivals, i el Sergent Cristià, Mateo Martín, que ha complit els quatre anys en el càrrec. Totes les intervencions han acabat en llargues ovacions.


(NOTICIA FOTO Y VIDEO PUBLICADO POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario