domingo, 22 de mayo de 2016

ALCOY - La Glòria podria ser Dissabte Sant de vesprada

Ramón Requena
Viernes, 20 de mayo de 2016
CALENDARI FESTES
La Glòria podria ser Dissabte Sant de vesprada

L’Associació proposa no retardar les festes 2017.

La Glòria Major es podria celebrar el Dissabte Sant de vesprada si prospera la idea de la Junta Directiva de l’Associació de Sant Jordi.


El Casal planteja concentrar en els pocs dies que van des d’eixe Dissabte Sant 15 d’abril fins el següent divendres 21 tots els actes previs de la festa.

Així, la Glòria Infantil passaria al Diumenge de Resurrecció, el dia habitualment destinat a l’anunci de la festa protagonitzat pels festers adults. La circumstància addicional de què el dilluns de Pasqua no siga festiu encara fa més difícil l’encaix de totes les peces prefesteres en dies no laborables.

La proposta de la Junta Directiva ha estat traslladada als primers trons i majorals de l’Associació amb la finalitat de què les festes es mantinguen en les seues dates habituals i cap de setmana, començant el divendres 21 amb el Dia dels Músics i finalitzant el dilluns 24 amb l’Alardo.

Si la proposta fora aprovada, les entradetes serien des del diumenge 16 d’abril, el dia de la Glòria Infantil, fins el dijous 20. L’Associació ha calculat que podria haver 60 entradetes.

La Processió dels Trasllat es celebraria el dilluns 17, deixant per al 18, 19 i 20 el tridu.

COM FA CENT ANYS

L’Associació ha explicat que aquest canvi significa tornar a la manera en la que es feia la Glòria abans de 1917, quan les filaes Verds i Beduins van demanar el canvi de l’acte a diumenge de Resurrecció.

Cal tindre en consideració, però, que les celebracions de la Setmana Santa catòlica, i en concret en allò referent a la Ressurecció, tenien diferències en aquell moment respecte a les actuals.

Fins la reforma litúrgica de la Setmana Santa que va impulsar Pio XII en els anys 50, la resurecció tenia lloc el dissabte de matí. A partir d’aquest moment la religió catòlica considera mort a Jesús fins que arriba el diumenge. La Glòria es celebraria dins de la Setmana Santa.


(NOTICIA Y FOTO PUBLICADA POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario