lunes, 25 de abril de 2016

ALCOY - Tot a punt per als dies més espectaculars de l'any

Redacción
Miércoles, 20 de abril de 2016
FESTES
Tot a punt per als dies més espectaculars de l'any

11.000 persones participaran en l'Entrada amb dos esquadres femenines.

El Dia dels Músics, el Dia de les Entrades, el Dia de Sant Jordi i el Dia de L’Alardo estan a girar un cantó. Els dies més espectaculars de tot l’any a Alcoi tornen dins de les Festes de Moros i Cristians del 2016.Dijous 21, Dia dels Músics, contarà amb molts al·licients i algunes novetats. El primer punt d’atenció serà la figura del director de l’Himne, el músic japonès establert a Alcoi des de fa més de dos dècades, Hiroshi Fujii. La guitarra i la dolçaina són els instruments pels que ha sigut conegut i en aquesta ocasió agafarà la batuta per a dirigir als alcoians i a les bandes en la interpretació de l’Himne de Festes.

Hiroshi rebrà de la mà del Sant Jordiet 2016, Juan Anduix, aquesta batuta i s’espera que hi haja present un bon número de familiars i amics d’Hiroshi vinguts des del Xapó per veure aquest moment tan emotiu.

L’Himne, en concret la marxa ‘El Sig’ que després va ser adoptada com Himne de Festes, farà en 2017 cent anys que va ser publicat a títol pòstum, i es que aquest 2016 fa cent anys també que va morir el seu autor Gonzalo Barrachina.

Les bandes de música que interpretaran en la Plaça d’Espanya l’Himne eixiran a les 19’30 h. des de l’Avinguda del País Valencià en la tradicional desfilada fins la Bandeja.

Però abans d’aquest protagonisme de les bandes, hi haurà dos actes nous aquest any. Primer serà l’exhibició dels Abanderats d’Arezzo a les 17’45 h. portats pels Almogàvers i que partiran des de la Plaça Ramón i Cajal. Després hi haurà una desfilada d’una selecció de components de les quatre Colles de Dolçaines i Tabals de la ciutat a les 18’30 h.
A l’acabar la interpretació de l’Himne hi haurà un castell de focs artificials, abans que els festers se desplacen fins a les seues filaes per gaudir d’un plat d’olleta en la Nit de l’Olla i les desfilades posteriors en les últimes entraetes.

Després de l’emotiva Diana a les 5’45 h., amb una missa anterior a les 5, divendres 22 prop de 11.000 persones es donaran cita en les Entrades dels bàndols Moro i Cristià des de les 10’30 i les 17 h. respectivament. Es calcula en un 10% l’augment de la participació en les desfilades. Junt a les 28 filaes hi haurà set grups de ball, quasi 60 bandes de música, boatos, carrosses o animals i 17.000 cadires.

Els càrrecs d’aquest any seran Paco Baldó, Javi Gandía, Pedro López i Fidel Mestre de les filaes Mossàrabs, Almogàvers, Domingo Miques i Chano. S’espera la presència de nombroses autoritats, entre elles el president de la Generalitat, Ximo Puig, que desfilarà amb els Miqueros. La principal novetat d'aquest any seran les dos primeres esquadres femenines, una completa de la filà Vascos i altra en la segona part del recorregut de la filà Marrakesch.

Dissabte 23 serà el torn de les processons en honor al patró Sant Jordi, la de la Relíquia del matí, amb el mantell de flors al Sant Jordiet, Juan Anduix, a les 11 h. i la General per la vesprada des de les 19’30 h.

Al llarg del dia hi haurà la Segona Diana a les 9 h., la Missa a Sant Jordi en l’església de Santa María, que acabarà a les 14 h. amb una mascletà. A les 18 h. serà el torn de la Diana Vespertina del Cavallet des de la Font Redona. A les 23’30 h. el dia acabarà amb la Retreta que contarà amb un nou increment de la participació.

Per últim, el diumenge 24, Dia dels Trons, s’iniciarà amb el Contrabando a les 8 h. que en aquesta ocasió tindrà una segona entrega a les 13 h. amb motiu del centenari d’aquest acte amb les filaes Contrabandistes i Maseros com a protagonistes.

Després de les guerrilles de 8’45 a 9’45 h., a les 10 h. serà el moment de l’Estafeta i l’Ambaixada Mora i a les 16’30 el de l’Estafeta i Ambaixada Cristiana. Juan Javier Gisbert, Ambaixador Moro i Ricard Sanz, Ambaixador Cristià, tornaran a ser els protagonistes. Però l’ acte principal entre aquestes dos Ambaixades serà l’Alardo, les batalles d’arcabussos per a les que ha pujat la quantitat de pólvora als 3.000 quilos. Acabats els enfrontaments es farà l’Acció de Gràcies i el Trasllat de El Xicotet de Santa Maria a Sant Jordi.

Finalment, les Festes 2016 acabaran amb l’Aparició de Sant Jordi sobre el Castell llençant fletxes a les 21’30 h. i un castell de focs artificials. Fora del programa d’actes oficial, però com un acte més no faltaran els tradicionals ‘Soparets’ per acabar quatre dies més que intensos. 1.200 persones formaran part de la seguretat aquestos dies.

A més están acreditats un total de 170 periodistes, en La Glorieta hi haurà una fira que portarà per nom 'Tapa & Festa' amb productes i gastronomia típics alcoians, en Cervantes i Alçamora les típiques paradetes amb més de 60 punts de venda, la Fira en el Viaducte i entre els polítics i personalitats assistents destacar a Kenji Hirata, 'ministre' de l'Ambaixada de Xapó.(NOTICIA Y FOTO PUBLICADA POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario