miércoles, 20 de abril de 2016

ALCOY - Pedro López, un Capità Miquero com a cara visible del treball de tota una filàPaco J. Agulló
Lunes, 18 de abril de 2016
AMB VÍDEO
Pedro López, un Capità Miquero com a cara visible del treball de tota una filà

Hem parlat amb ell en el Bar Restaurant Set Llunes.

Pedro López es de Colmenar Viejo, Madrid. La faena el va portar a Alcoi fa ja 23 anys. Poc a poc pels amics que va fer va començar a conèixer les Festes de Moros i Cristians i ho va fer des de dins d’una de les filaes més emblemàtiques, la filà Domingo Miques.


Més de dos dècades després, Pedro López serà Capità Moro dels Miqueros. En el Bar Restaurant Set Llunes, ubicat en plena zona d’accés a la Via Verda en el barri de Batoi, gràcies a Claudia i Ana, hem pogut conèixer-lo millor.

Pedro López és sincer i tot i portar més de vint anys en la filà i davant el currículum fester de la resta de càrrecs d’enguany es considera amb humilitat un ‘advenedizo’, però al temps destaca el bon ambient que s’ha creat entre tots els càrrecs. En l’entrevista ens ha explicat que els seus amics de la Penya La Sagrantana van voler primer que fora ell el Capità i després tota la filà, però té clar que ell sols és la cara visible d’un treball de molta gent, de tots els Miqueros.

També ha destacat el fet que el boato i el càrrec ha sigut ideat pels components de la mateixa penya, a excepció del disseny de l’esquadra de negres que és obra de Dori Cantó. Pedro ens ha parlat de la temàtica del càrrec, de la música, dels ballets, de la seua dona “primer no ho tenia massa clar i ara té més il·lusió que jo” o dels familiars que vindran de Madrid. Tot en l’ambient més sa, acollidor i relaxat del Set Llunes.


(NOTICIA FOTO Y VIDEO PUBLICADO POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario