sábado, 16 de abril de 2016

ALCOY - Paco Baldó, Capità dels ‘Gats’, com a culminació a mig segle de fester
Paco J. Agulló
Viernes, 15 de abril de 2016
AMB VÍDEO
Paco Baldó, Capità dels ‘Gats’, com a culminació a mig segle de fester

Parlem en ell en la Lambrusquería Don Nicolás.

Just en ple carrer Sant Nicolau, en la 'Lambrusquería Don Nicolás', hem parlat amb Paco Baldó, qui ostentarà el càrrec de Capità Cristià per la filà Mossàrabs, els populars ‘Gats’, en les ja properes festes de Moros i Cristians 2016.
Per a Paco Baldó aquest càrrec tant important li arriba com a culminació de quasi mig segle com a fester d’aquesta filà i per això per a ell “encara és un honor més gran. Durant aquest anys en el Partidor veia al Capità i em preguntava que podia sentir-se damunt de la carrossa, ara ho sabré per fi”.

El seu càrrec serà molt familiar, arropat per la filà i pels seus familiars més pròxims i amics com a cavallers, que han sigut claus tots ells en aquesta aventura. Paco Baldó ens ha anticipat com a primícia la marxa que l’acompanyarà en la desfilada i que podeu escoltar en el vídeo, un tema que no s’ha escoltat encara al carrer i d’un compositor molt conegut.

El Capità Cristià dels ‘Gats’ ens ha donat altres noms propis com el del dissenyador Juan Climent, que ja es va ocupar de l’Alferes d’aquesta filà amb gran èxit l’any passat, al temps que dedica el seu projecte fester “a tot el públic alcoià que paga per una cadira i aguanta confeti, sol i fins i tot aigua per estar recolzant als festers”.Don Nicolás és una de les moltes i exitoses iniciatives del conegut restaurador alcoià Lolo, que curiosament és individu fester dels Mossàrabs.


(NOTICIA FOTO Y VIDEO PUBLICADO POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario