miércoles, 20 de abril de 2016

ALCOY - L’Esquadra del Mig dels Aragonesos portarà una campana de 1883

Redacción
Martes, 19 de abril de 2016
FESTES
L’Esquadra del Mig dels Aragonesos portarà una campana de 1883

La farà sonar el percussionista Joan Ponsoda.

L’Esquadra del Mig de la filà Aragonesos ha anunciat que els acompanyarà una campana fosa a Alcoi en el taller de Francisco Rodes l’any 1883.La campana, que du per nom ‘Maria del Carmen’ va ser fabricada per a l’església d’Alcosser de Planes i és germana d’altra que es troba al campanar de l’església Maria Auxiliadora dels Salesians d’Alcoi.

Té un pes de 64 quilos i és una peça de museu per la seua forma allargada molt freqüent. Aquesta campana serà protagonista ja que l’esquadra està basada en la Llegenta Medieval aragonesa de ‘La Campana de Huesca’.

El disseny de l’esquadra és de Juan Climent i Vicent Pérez ‘Coleto’ ha escrit la marxa cristiana ‘Dies Irae’ que incorpora tocs de campana que durant l’Entrada la farà sonar el conegut percussionista i director de l’Himne fa uns anys, Joan Ponsoda.

La llegenda parla de l’acció del rei Ramiro II que va tallar el cap dels dotze nobles més destacats i del bisbe d’Osca, tots rebels, al que va reunir amb l’escusa de fer una campana que s’escoltara en tot el regne.


(NOTICIA Y FOTO PUBLICADA POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario