lunes, 4 de abril de 2016

ALCOY - La Festa ja té imatge.

Ramón Requena
Viernes, 1 de abril de 2016
DESCOBERT EL MISTERI
Així és el cartell 2016

La Festa ja té imatge.

Ací teniu com és el cartell 2016, obra d'Antonio i José Miguel Piñero.SI VOLS DESCARREGAR-TE EL CARTELL PER A IMPRIMIR, FES CLIC ACÍ

Una figura central, la de Sant Jordiet, protagonitzada pel mateix xiquet que representarà al patró enguany, Juan Anduix, és l'element central del cartell destinat a ser la imatge de la Festa alcoiana 2016. El cos del xiquet en un plànol i el rostre en un altre, com superposat, formen la figura. El fons, l'empedrat d'una muralla de color gris.

Encara dins del requadre principal, baix, a mà dreta, el ròtul obligatori sobre la declaració d'interès internacional. La resta d'elements, pot ser els que més novetat aporten, formen part del marc, fet d'acer gravat i en la què els autors han inserit els textos 'Alcoi', 'Festes de Moros i Cristians en Honor a Sant Jordi' i la data, en un espai que entra dins del que podríem entendre com a 'llenç' principal. més. A més han marcat les inscripcions 'St. George', 'Al Khader' i 'Mar Giries', els noms de Sant Jordi en diferents cultures.

Aquests últims aspectes no són apreciables una vegada el cartell queda fotografiat per a mostrar més enllà de la Plaça, tant mitjançant les distribucions digitals o en paper en forma de cartells i que formen part de l'objectiu real, que no és altre que convertir-se en la imatge de la Festa en el món.

LA EXPLICACIÓ DELS AUTORS

Els autors conten en el material que han facilitat només després de descobrir el cartell que, una vegada estudiades les icones de festes van quedar fascinats per la figura de Sant Jordi, pel que van decidir que fora l’element central del cartell.

Per la forma, Antonio i José Miguel Piñero afirmen que han buscat una versió respectuosa, però amb un esperit contemporani recolzat en els codigs visuals pròxims a la moda. En quant a la forma, els germans Piñero asseguren que està present la tradició industrial, tèxtil i artesana alcoiana.

Així, el taller de costura de Mati Piñero ha realitzat per al cartell una peça exclusiva de vestuari que suavitzara la naturalesa guerrera del peto. La muralla que envolta al patró ha estat construïda en el Taller de Piñero (de José Miguel) expressament en forma d'una aerografía que té com a base una sessió fotogràfica realitzada a l'agència de creativitat Imaginarte (d’Antonio). El marc de l'obra és d'acer inoxidable i intenta aportar volum i la informació associada a les festes.

Abans s'ha presentat la Revista de Festes en una acte en el Teatre Calderón. La portada ha sigut de Dori Cantó. Pàgina 66 ha estat en l'acte de descobriment del Cartell que ha tingut la novetat d'unes paraules sobre Sant Jordi de Juli Mira i després hem parlat amb els autors, els germans Piñero.

(NOTICIA Y FOTO PUBLICADA POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario