martes, 12 de abril de 2016

ALCOY - Javi Gandía, un Alferes guerrer, emblemàtic i molt conegut

Paco J. Agulló
Lunes, 11 de abril de 2016
AMB VÍDEO
Javi Gandía, un Alferes guerrer, emblemàtic i molt conegut

Parlem amb l'Alferes dels Almogàvers en el Restaurant Els Arcs.

Poques persones poden ser tan conegudes en Alcoi com Javi Gandía. Després de ser 11 temporades jugador del primer equip de l’Alcoyano i president clau en la regeneració del club, a més d’ajudar al Rei Melcior en la Cavalcada, ara està preparat per a ser Alferes Cristià.


Alferes de la seua filà, els Almogavers, de la que forma part des dels 14 anys. De nou han buscat i han trobat a Javi Gandia per ocupar un càrrec per al que no havia un clar candidat. “si es tenia clar que Luis Sanus faria de Capità, però no apareixia cap candidat clar a Alferes. La filà m’ho va comentar i després de parlar-ho amb la meua dona i les meues filles em vaig fer avant”.

Això és una de les moltes coses que ens ha contat Javi Gandía en l’entrevista que li ha fet Pàgina 66 en el Restaurant Cafeteria Els Arcs, en plena Plaça de Dins, centre neuràlgic d’aquestes Festes. Javi ha reconegut que ha viscut sempre la Festa molt intensament a peu de carrer i que ara està fent-ho des de la responsabilitat que li suposa fer aquest càrrec i representar a la seua filà.

També ha comentat el bon ambient que s’ha fet entre els càrrecs, en especial amb l’altre Alferes, Fidel Mestre, de la filà Chano, i de les activitats prèvies que han organitzat així com que espera del moment de l’Arrancada del Partidor.

Per últim, ens ha explicat dades del seu càrrec, com els distints dissenyadors que participen, la música que l’acompanyarà, dedicada a un amic seu desaparegut, o la motivació bàsica del boato: els almogàvers com a guerrers mercenaris de l’edat mitja vinguts d’Aragó.


(NOTICIA FOTO Y VIDEO PUBLICADOS POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario