lunes, 25 de abril de 2016

ALCOY - Els Chano representen a Al-Azraq jove abans de l'exili


Redacción
Viernes, 22 de abril de 2016
AMB VÍDEO
Els Chano representen a Al-Azraq jove abans de l'exili

Fidel Mestre ha ostentat la figura de l'Alferes Moro.

L’Alferes Moro de la filà Chano que ha ostentat la persona de Fidel Mestre ha tingut una temàtica molt concreta en la figura d’Al-Azraq, que de jove firma el ‘Pacte del Pouet’ abans d’eixir cap al seu exili en Granada.

Ja que Fidel Mestre pare serà Capità Chano l’any que ve representarà la figura d’Al-Azraq quan torna anys després buscant una nova revolta i acaba perdent la vida en les portes d’Alcoi.

El disseny de tot el boato, excepte l’esquadra de negres, ha sigut de Jordi Sellés, basat en un guió de l’historiador i membre de la filà, Lluís Vidal. La confecció ha sigut a càrrec del taller de Roberto Pérez.

Fidel Mestre ha contat en la companyia de la seua dona, Myriam Linares com a favorita i dels seus fills, Álvaro i Manuela, com a rodelles, sense oblidar els seus 12 emirs, molts d’ells amb el cognom Mestre. En aquest boato es calcula que han participat unes 700 persones.

L’estructura del mateix s’ha iniciat amb el guió sobre dromedari de Marta Mansanet, neta de José Luis Mansanet, conseller de l’Associació. Després de l’esquadra de la filà ha sigut el torn del grup Tetuán, que s’ha encarregat de repartir ‘octavilles’ amb la història que s’anava a contar.

El primer ballet ha sigut el de Virginia Bolufer que ha posat en el carrer la coreografia ‘Jabal’ o ballet del Mapa on s’ha representat la defensa de les terres d’Al-Azraq.

Just després ha sigut el torn de la carrossa del Pacte del Pouet, amb ha estat l’Ambaixador Moro, Juan Javier Gisbert, i l’Ambaixador Cristià, enviat per Jaume I, Ricard Sanz. Els Chano no tenen notícia que abans els dos ambaixadors haguen eixit junts en l’Entrada.

Ha seguit el boato amb un segon grup Al-Hoceima, que ha sigut qui ha donat la benvinguda a la boda representada en el ballet ‘Zafif’ a càrrec del grup de ball d’Ana Botella. En aquesta proposta s’ha mostrat la boda d’Al-Azraq amb una noble cristiana, filla del cavaller En Carrós i al temps l’intent de traïció a Jaume I.

El següent component important del boato ha sigut el rodella, Álvaro, a cavall, els emirs infantils i la carrossa de la filla de l’Alferes, Manuela, així com de les hurís infantils.

Més tard han aparegut els emirs, muntats a camell i ja la carrossa de l’Alferes, Fidel Mestre, que ha estat acompanyat per la marxa ‘Voluntat de fer’ de José Pérez Vilaplana. El pare de Fidel, pròxim Capità, ha estat esperant-lo al peu de la carrossa per donar-li un fort abraç.Després dels estendards a cavall ha aparegut en una nit ja tancada la figura de la Favorita, acompanyada per les seues dames o hurís, per acabar amb l’esquadra especial dissenyada per Santi Carbonell i Víctor Ferrer.


(NOTICIA FOTO Y VIDEO PUBLICADO POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario