lunes, 25 de abril de 2016

ALCOY - El Capità Cristià amb reminiscències més mores


Redacción
Viernes, 22 de abril de 2016
AMB VÍDEO
El Capità Cristià amb reminiscències més mores

Paco Baldó ha ostentat la figura del Capità dels 'Gats'.

L’Entrada Cristiana ha començat puntual a les 10’30 h. des de El Partidor. La filà del Capità, els Mossàrabs, han sigut els primers en partir amb Paco Baldó, Capità dels populars ‘Gats’, com a culminació de tots ells.


El primer en aparèixer pel carrer ha sigut el Sergent Cristià, Mateo Martín, i el guió a cavall de la filà, Javier Sanjosé.

Després de l’esquadra de blancs, ha començat el boato ideat per Juan Climent, mentre que el disseny del Capità, favorita, rodelles i cavallers, l’ha fet Luis Sanus, pròxim Capità amb els Almogàvers.

Els Mossàrabs han volgut presentar en el boato les seues influències mores tot i que tenen clar que són cristians. Així el primer ballet, Gawazi, ha posat en escena el ballet del Tapís. La idea de Gawazi amb el seu dissenyador Ignacio Dorta ha estat formada per tres parts.

La primera amb 12 ballarins davant de la carrossa d’un telar, altres sis ballarins que són els propis fils i altres 12 ballarines han format el tapís ja teixit, en una composició variable de tres models de tapissos, canviant de color.

Després ha sigut el torn de la creu mossàrab a la que s’ha incorporat l’arc de l'Alferes de l'any passat, Ignacio Herrero, i han format així la fiança. Ha hagut una tela que ens ha anunciat el disseny del Capità i darrere d’un grup de Sefardites i Altafaris, ha arribat el ballet de les dos cultures d’Ana Botella. Han aparegut les ballarines, mig mores, mig cristianes, mores sumptuoses i cristianes guerreres, en un ballet molt guerrero.

Després del grup de Gasànides, s’ha pogut veure un ballet infantil de la filà amb una porta que han rendit reverències al públic, donant gràcies al públic d’Alcoi per aquestos dos anys de càrrec.

El següent tram del boato ha sigut ja la figura de la favorita, la filla del Capità, Silvia, acompanyada per les seues dames i un grup de vigilants o guardians moros, tuàregs a camell, que porten per nom Muz-Arabs.

Just davant del Capità ha estat el ballet Ópera d’Ontinyent, que ha sigut altre brindis al públic, amb una gran copa amb una component dins fent de líquid, amb colors canviants.

El Capità ha aparegut precedit dels seus cavallers, quatre a cavall i altres vuit en carossa arrastrada per bous. Paco Baldó ha anat en altra carrossa també amb bous i acompanyat per les seues netes, Alba i María.

El ‘traje’ del Capità ha sigut molt senyorial, amb molt de pes com explicava el propi Baldó a Pàgina 66, i amb un disseny molt original de Luis Sanus amb els colors de la filà com a base.

Ha estat acompanyat per l’Ateneu Musical de Cocentaina que ha interpretat una peça elegida pel mateix Capità, ‘Cavaller Taumaturg’ de José María Valls Satorres, que fins ara no s’havia interpretat al carrer.

El boato del Capità Gat li ha posat fi quatre abanderats, un ariet i l’esquadra de negres o esclaus també disseny de Juan Climent, molt agressiva i guerrera.


(NOTICIA FOTO Y VIDEO PUBLICADA POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario