lunes, 29 de febrero de 2016

ONTINYENT - La Unió Artística Musical d’Ontinyent realitzarà l’últim concert del Mig Any Fester 2016

La Unió Artística Musical d’Ontinyent realitzarà l’últim concert del Mig Any Fester 2016
Redacció TVdigitalOntinyent  23/02/2016 Festes i tradicions, General, Moros i Cristians, Música i dansa Deixar un comentari

 Facebook Twitter Google + LinkedIn Pinterest
La Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, dirigida pel seu titular, José Francisco Mira Marín, realitzarà el diumenge que ve, 28 de febrer, al Teatre Echegaray d’Ontinyent, el Concert del Mig Any Fester, amb el qual conclouran les activitats programades per a l’equador fester.

El programa que s’interpretarà durant el concert serà el següent:

Primera part:

Ramón García i Soler – “PATRICIO BARCELÓ” (Pd) (2002)
Joan E. Canet Todolí – “ALFAQUÍES” (M.m.) (1999)
Enrique Alborch Tarrasó – “SIBILA DE FORTIÁ” (M.c) (2006)
José Pérez Vilaplana – “GUARDIA JALIFIANA” (M.m) (1952)
Daniel Ferrero Silvaje – “GUARDIANS DE LA CREU” (Estrena Absoluta) (M.c.) (2016)
Segona part:

José María Ferrero Pastor – “EL NOSTRE” (Pd) (1966) 50 aniversari
Rafael Mullor Grau – “ALCOI, ESCATA I DESTRAL” (M.c.) (1996) 20 aniversari
José R. Pascual Vilaplana – “CAVALL DE FOC” (M.m.) (1996) 20 aniversari
Francisco Esteve Pastor – “PENYA CADELL” (M.m) (1976) 40 aniversari
José María Ferrero Pastor – “BONUS CHRISTIANUS” (M.c.) (1966) 50 aniversari
Així mateix, la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent ha afegit unes notes al programa del concert:

“Un any més, la Societat Unió Artística d’Ontinyent ha preparat, amb entusiasme i cura, un programa dedicat a la Música de la nostra festa, que en aquesta ocasió els ofereix un repertori amb dues parts ben diferenciades.

La primera part la dediquem a una selecció de peces de molt diferent tall, des d’obres que són interpretades per primera vegada per la nostra banda (“Patricio Barceló” i “Sibila de Fortiá”) passant pel classicisme de “Guàrdia Jalifiana” i la innovació de “Alfaquíes”, fins a arribar al final d’aquesta primera part amb l’estrena absoluta de l’última composició d’un compositor de la talla de Daniel Ferrero Silvaje.

La segona part té com a objectiu commemorar els aniversaris d’algunes de les peces més importants per a la nostra Banda i per a la música de les nostres festes en general.

Comencem destacant de manera especial el 50 aniversari del pasdoble “El Nostre” que amb tant afecte el Mestre va dedicar a la nostra banda i que ocupa un lloc prominent en el record de la nostra Societat Musical.

Seguirem amb una mirada retrospectiva cap a músiques que han sigut un clar exponent d’evolució musical i que han influenciat en gran manera a compositors posteriors o fins i tot de la mateixa època.

Celebrem la impressionant força de la marxa cristiana “Alcoi, Escata i Destral”, la “quasi” revolucionària marxa mora “Cavall de Foc”, l’absolut lirisme i les sinuoses melodies de “Penya Cadell”, i com no, celebrem el 50 aniversari de la marxa cristiana “Bonus Christianus”, la primera composició dedicada al bàndol cristià que sonava pels nostres carrers i que incorporava eixe nou “ritme”, que ara coneixem com una cosa habitual, però que en 1966 era absolutament nou”.


(NOTICIA Y FOTO PUBLICADA POR TVDIGITALONTINYENT.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario