lunes, 29 de febrero de 2016

ALCOY - El MAF dona a conèixer més detalls del Monument a Sant Jordi

Redacción
Viernes, 26 de febrero de 2016
FESTES
El MAF dona a conèixer més detalls del Monument a Sant Jordi
Enviar por email   
Obra del mestre José Gonzalvo.

El Museu Alcoià de la Festa, MAF, ha volgut portar com a ‘Obra del mes’ el Monument a Sant Jordi del mestre valencià José Gonzalvo.
 
En el MAF podem veure la maqueta de l’escultura inaugurada en 1983, junt a altres peces del mateix artista, que va ser soci d’honor de l’Associació de Sant Jordi.

La maqueta que es pot veure al MAF es va descobrir el 20 d’abril de 1982, un any abans d’inaugurar-se el monument en la Plaça La Rosaleda.

La peça està formada per una base de ciment que sustenta un grup escultòric de ferro de 11 metres i la maqueta és una reproducció exacta.

Es pot veure junt a la imatge de Sant Jordi, les arts, la industria i les figures d’un moro i un cristià. Gonzalvo va ser un artista amb un brillant currículum, amb nombrosos premis i exposicions sempre amb el treball del metall com nota més distintiva.Amb Alcoi va tindre molta vinculació de la mà del seu sogre, el metge Damián Navarro. Així ha fet el monument a Azorín en la Placeta del Fossar o el mura de 200 metres de la façana del Hotel Reconquista. A més va participar en dos exposicions sobre Sant Jordi organitzades per l’Associació, la segona d’elles en 1990 amb un quadre del patró en acrílic.


(NOTICIA Y FOTO PUBLICADA POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario