martes, 3 de noviembre de 2015

ONTINYENT - La presentació de logotips de les comparses donen inici als Moros i Cristians del 2016


La presentació de logotips de les comparses donen inici als Moros i Cristians del 2016
TV Digital Ontinyent  29/10/2015            General, Moros i Cristians Deixar un comentari
El passat dissabte 24 d’Octubre, la Societat de Festers acollia la presentació dels logotips de les comparses que tindràn el càrrec de les pròximes festes de Moros i Cristians d’Ontinyent del proper 2016, que en aquesta ocasió corresponen a les comparses Contrabandistes, Mariners, Abencerrajes i Taifas.

Durant l’acte, els diferents autors dels logotips explicaren al públic com ha sigut la seua font d’inspiració. La muntanya Cadiella ocupa un lloc rellevant per als Contrabandistes segons la seua autora Victoria Álvarez. Per als Mariners la senzillesa d’un vaixell de paper que Gonzalo Gironés ha plasmat enfront d’un mar actiu. Els motius que decoren els taulells de la Alambra omplen la imatge que Paula Molla ha dissenyat para dels Abencerrajes. I per als Taifes Antonio Segura aposta per la imatge d’una bandera que alhora és un castell, símbol a l’amistat i germanor que viu la comparsa.

Durant l’acte es va mostrar un vídeo creat per Jordi Casanova en el qual el seu autor entrevista als quals en 2004 van ostentar els càrrecs de Capità, Ambaixador i Abanderat de cadascuna de les comparses que ara, dotze anys després, prenen el protagonisme en l’escena festera. Un simbòlic i emotiu traspàs de poders entre els anteriors i actuals càrrecs va servir de guió d’aquest video que el públic assistent va aplaudir i elogiar.

Aquetst acte va ser la primera aparició pública d’els qui en 2016 seran els principals càrrecs de les nostres festes de Moros i cristians. Durant la intervenció del President de la Societat de Festers en l’acte, Rafael Sanchis va convidar a tots i cadascun a viure intensament les festes oferint l’ajuda necessària des de la junta de govern per al bon desenvolupament de les mateixes; s’inicia així un nou cicle moro-cristià en la nostra ciutat.


(NOTICIA Y VIDEO PUBLICADO POR TVDIGITALONTINYENT)


No hay comentarios:

Publicar un comentario