lunes, 26 de octubre de 2015

ALCOY - Emocions i alegries protagonitzen la Presentació de Càrrecs


Gabriel Llácer
Viernes, 23 de octubre de 2015

Emocions i alegries protagonitzen la Presentació de Càrrecs

S'ha celebrat en el Teatre Calderón.

El Mig Any fester dona pas a les primeres pinzellades del que seran les Festes de 2016. Els càrrecs han sigut presentats durant la nit del 23 d'octubre en el Teatre Calderón, i amb ells, nous detalls de la propera trilogia.


Cadascun d'ells ha rebut de mans del president de l'Associació de Sant Jordi, Carlos Aracil, la insígnia de l'entitat festera. El primer d'ells ha sigut Javier Gandía, de la Filà Almogàvers, qui serà l'Alferes Cristià. Rafael Urbano, membre de la filà, ha destacat que fa molt pels companys "doncs darrere dels tres dies de festa hi ha moltes hores de festa, de sacrificis i maldecaps que bé ho saben tots aquells que han tingut un càrrec fester".


Javier Gandía, Alferes Cristià 2016

El segon en eixir a la part davantera de l'escenari ha sigut el pròxim Alferes Moro, Fidel Mestre. La Filà Chano està de enhorabona perquè a més d'aquesta alferesia, l'any que ve la capitania correrà a càrrec de Fidel Mestre pare, qui ha presentat al seu fill davant tot el teatre. "Casi mai ha faltat a festes, a pesar de viure a Madrid", ha comentat el pare, qui després ha recordat amb emoció la seua dona, qui recentment va morir.

Fidel Mestre, Alferes Moro 2016

Francisco Baldó ha rebut l'insígnia en tercer lloc. Paco serà el Capità Cristià a l'any 2016 i ha desvelat que ho farà amb una marxa de José María Valls Satorre que mai s'ha interpretat al carrer. D'ell, el seu fill David Baldó, ha assegurat que "és un bon alcoià que es recolza en la família i en els amics".


Francisco Baldó, Capità Cristià 2016

L'últim en ser presentat ha estat Pedro Luis López, Capità Moro de la Filà Domingo Miques. Ell és de Colmenar Viejo, municipi madrileny, però el seu company de filà Miguel Ángel Serra l'ha presentat com "un alcoià més que estima la festa i que ha fet partícip a la família de la seua alcoiania".

Pedro Luis López, Capità Moro 2016

El president de l'Associació de Sant Jordi ha destacat la il·lusió que provoca la festa, mentre que l'alcalde d'Alcoi, Antonio Francés, ha remarcat la implicació cada vegada major de la dona en la festa.

L'himne de festes ha tancat una nit que els càrrecs no oblidaran i que a partir d'ara servirà com a inici de les seues alferesies i capitanies.

(NOTICIA FOTO Y VIDEO PUBLICADO POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario