domingo, 6 de septiembre de 2015

ALCOY - Desestimada la demanda contra l’Associació de Sant Jordi

Redacción
Miércoles, 2 de septiembre de 2015
FESTES
Desestimada la demanda contra l’Associació de Sant Jordi
Enviar por email  
La sentència qualifica de lògic el sistema de representació.

Tal i com ha informat l’Associació de Sant Jordi en un comunicat, el Jutjat de Primera Instància número 4 d'Alcoi ha desestimat íntegrament la demanda presentada per cinc associats contra l'Associació de Sant Jordi, als que condemna a pagar les costes del procediment.

Els demandants sol•licitaven anular l’assemblea en la que va estar elegit Carlos Aracil com a president, Roque Monllor com a vicepresident, així com els vocals Alberto Rivas i Gonzalo Abad.

[Img #19862]Aquest procés judicial es va iniciar ara fa un any, el mateix dia en el que Carlos Aracil va presentar la seua candidatura. Un grup de 14 associats va anunciar la demanda en mig de les discussions sobre el calendari de fester, entre els que estava l’exalcalde Josep Sanus i el militant del PP Vicent Serra.

La decisió del Jutjat determina que "l'assemblea general va ser convocada d'acord amb la normativa reguladora i tots els acords en ella adoptats són vàlids de ple dret". La jutgessa justifica la legalitat de l’assemblea "perquè va ser convocada d'acord amb la normativa reguladora i tots els acords en ella adoptats són vàlids de ple dret".


Un altre punt de la demanda volia derogar l’article de l’Estatut que determina la composició de l’assemblea, per no aplicar sufragi universal. Sobre aquesta intenció, la jutgessa ha opinat en el seu escrit que es tracta d’una sol•licitud "si més no, singular" per demanar només la nul•litat l'assemblea del 4 d'octubre, "casualment en aquella que es van triar càrrecs de rellevància i no la de totes i cadascuna de les assemblees celebrades per l'Associació".


Declara la sentència “perfectament legal” la composició de l’assemblea i remarca que “no és precís que els acords siguen per sufragi universal” i qualifica com a “lògic” un sistema de democràcia representativa per a una associació. Per tant, considera que l’Associació de Sant Jordi funciona de manera democràtica perquè tots els socis estarien, directa o indirectament, representats pels representats elegits. Reafirma la jutgessa aquesta opinió recordant que els assessors designats per l’Institució no tenen dret al vot en l’assemblea.


Respecte als Estatuts, la titular del jutjat nº 4 d’Alcoi ha destacat que els demandants són festers, algun d’ells exmembre de la Junta Directiva, el que per a la titular del Jutjat suposa “una acceptació tàcita dels Estatuts”.


La sentència també rebutja que l'Associació de Sant Jordi haja vulnerat el dret fonamental d'informació.


La nota informativa de l’Associació de Sant Jordi celebra que no hi hagen dubtes sobre la Institució i agraeix l'excel•lent treball desenvolupat pel seu assessor jurídic, Rafael Sastre. A les notícies relacionades hi ha més informació d'aquest fet.

(NOTICIA Y FOTO PUBLICADA POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario