martes, 19 de agosto de 2014

COCENTAINA - Una emotiva Diana obri la festa del dissabte
Redacción
Sábado, 9 de agosto de 2014
AMB VÍDEO
Una emotiva Diana obri la festa del dissabte a Cocentaina
Guardar en Mis Noticias. Enviar por email  
Noticia clasificada en: Festes de Cocentaina 2014
Els Maseros, amb Marcos Valor al front, han sigut els encarregats d’arrancar-la.

Un dels actes més emotius de les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina és sens dubte la Primera Diana. Un dia després d'interpretar l’himne i celebrar la Nit de l’Olla, els festers han matinat per acudir a la Plaça de la Vila i poder presenciar en primer lloc  l’oració de l’Angelus i la hissada de banderes per part dels quatres càrrecs i després participar en la Diana.La Filà Maseros, amb el capità Marcos Valor al cap davant, ha arrancat la Primera Diana. Protagonisme especial per als caps d’esquadra de les distintes filaes amb l’emotiva arrancà que han fet saltar els aplaudiments del públic.


Filà Maseros

En finalitzar les 7 filaes cristianes, ha sigut el torn dels moros que encapçalats per la filà que ostenta el càrrec de Capità Moro, els Muladis, han dut a terme també la Diana. El fill del Capità Moro, Mateo Barrachina, ha sigut l'encarregat d'arrancar la Diana del bàndol moro.


Fila Muladis

La festa s’ha traslladat per tots els carrers de Cocentaina amb un acte que ha finalitzat a la plaça Alcalde Reig, tot just davant del monument de Sant Hipòlit. Una vegada finalitzada la Primera Diana, Maseros i Contrabandistes han escenificat l’Ambaixada del Contrabando passades les dotze del migdia.

(NOTICIA FOTO Y VIDEO PUBLICADOS POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario