martes, 19 de agosto de 2014

COCENTAINA - ja està preparada per a les Festes 2014

Redacción
Jueves, 7 de agosto de 2014
#FESTESCOCENTAINA2014
Cocentaina ja està preparada per a les Festes 2014
Guardar en Mis Noticias. Enviar por email  
Noticia clasificada en: Festes de Cocentaina 2014
Els carrers prompte s'ompliran de festers, músics i públic.

Amb la interpretació de l’Himne de Festes es dona llum verda de forma oficial a les Festes de Moros i Cristians 2014 en honor a Sant Hipòlit a Cocentaina.

[Img #9074]
Un instant de l'Himne de Festes de l'any passat

Serà a les 19’15 hores del divendres 8 d’agost quan les filaes amb les seues bandes de música es concentraran a la part alta del Passeig del Comtat on desfilaran fins al Pla per interpretar a les 20 hores L’Himne de Festes de José Insa i Gerard Mur, amb direcció de Cristina Sellés Richart, interpretat per les dos bandes i les de les quatre filaes de càrrec.

Posteriorment festers i músics aniran als respectius locals socials a gaudir de l’Olleta Contestana. Després del sopar, al voltant de les 22’30 hores, des de la part alta del Passeig iniciaran la tradicional Nit de l’Olla.

El dia més espectacular de les Festes serà el dissabte 9 d’agost que començarà amb la Primera Diana a les 6’30 hores, seguida a les 12’15 per la tradicional Ambaixada del Contrabando i a les 20 hores, una hora més tard aquest any com a novetat, donarà inici l’Entrà primer amb el bàndol cristià i després el moro.

Les filaes Maseros i Gentils, Muladis i Kabileños seran les protagonistes amb els càrrecs de capitans i banderes, que acabaran la seua desfilada ja de matinada en la Plaça dels Apòstols. Després hi haurà una revetla en la Plaça del Mercat.

El dia de la festivitat de Sant Hipòlit Màrtir serà diumenge 10 d’agost i començarà amb la Segona Diana a les 7’30 hores. A les 11’50 serà el torn de L’Ofrena de Flors al Patró, seguida de la Missa Solemne i de la Presentació d’Armes.

Ja per la vesprada, a partir de les 20’15 hores serà el torn de la Processó Solemne i per a la mitjanit tindrà lloc la divertida Retreta i una segon revetla en la Plaça del Mercat.

Dilluns, 11 d’agost és el dia de l’Alardo, amb les guerrilles, que vindran seguides de l’estafeta del moro a les 11 hores i la posterior Ambaixada del Moro de Iván Carbonell Iglesias i protagonitzada per Antonio Flores.

A les 14 hores serà la celebració de l’Ambaixada de les Tomaques, protagonitzada per la filà Bequeteros i Cavalleria Ministerial. Per la vesprada serà el torn de l’Estafeta del Cristià i l’Ambaixada del Cristià de Iván Carbonell i protagonitzada per Rubén Vilanova des de les 18’30 hores.

A continuació serà l’Acció de Gràcies i en acabar el Trasllat de Sant Hipòlit, per acabar amb una tercera revelta al parc Paquito el Chocaletero passada la mitjanit.

(NOTICIA Y FOTO PUBLICADA POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario