lunes, 28 de julio de 2014

ALCOY - Es creen els ‘Premis Samarita’ als més destacats de la Festa


Redacción
Viernes, 25 de julio de 2014
FESTES
Es creen els ‘Premis Samarita’ als més destacats de la Festa
 
Una curiosa iniciativa que parteix de la filà Cordó.

El Montepío Samarita de la filà Cordó ha tingut una innovadora idea. Crear els Premis Samarita als més destacats de la Festa.


La filà Cordó es la creadora de la idea dels premis

Antonio Munera Navarro ‘Samarita’ es un dels festers més emblemàtics no sols de la filà Cordó si no de la història de la Festa, junt a altres personatges com Toni El Rei o Quaranta.

Samarita va ser alferes i capità cordonero als anys 1918 y 1919, i entre les moltes curiositats d’aquest fester destacar el fet que era bohemi i altruista, sempre estava oberta la porta de sa casa en el carrer la Sardina i lamentablement va tindre fins 13 fills i els 13 van faltar.

Precisament són 13 els premis, en record de cadascun dels seus fills, que han ideat des de el Montepio Samarita per fer entrega de forma anual. La primera edició tindrà lloc abans de Mig Any en la seu de la mateix filà Cordó.

Els premis són els següents: Personatge Fester de l’Any, Millor peça musical original de l’Entrada, Millor arranca de Diana, Millor cabo batidor de l’Entrada, Millor disseny d’Esquadra Especial, Disseny més original, Millor Segona Diana, Millor Alardo en la Plaça d’Espanya, Millor acte popular no oficial de la Festa, Millor entitat o persona col·laboradora amb la Festa, Millor filà en la processó general, Millor roponà de l’Entrada i Carrossa més original de l’Entrada.

Dir que el premi al Personatge fester de l’any serà la categoria més important, donant-se a conèixer el guanyador, elegit pel jurat, dies abans de l’entrega dels premis. Es premiarà tota una vida festera, mentre que el premi a Disseny més original està especialment dedicat al dissenyador desaparegut Alejandro Soler. El guardó serà una estàtua d’Alejandro Soler, en forma d'un alfil d'uns escacs.

Hi haurà premis elegits pel jurat i d'altres que el jurat dirà els candidats finals i pel facebook es podrà votar. El premi final eixirà de qui tinga més 'me gusta' juntament amb la decisió del jurat.

[Img #8830]
Roda de premsa de presentació dels premis

En la presentació dels premis ha estat present el fill d'Alejandro, Orfeo Soler, junt al primer tro dels Cordoneros, Antonio Aracil, el cronista, David Ponsoda, Pablo López com a representant del Montepío Samarita i Rafa Doménech, en representación de Licores Sinc, un dels principals patrocinadors.

Dir que aquestos premis s'inclouen dins dels actes dels 175 anys de la creació de l'Associació de Sant Jordi i que tenen un component solidari, entregant-se part de la recaudació obtesa a una associació sense ànim de lucre.

(NOTICIA Y FOTOS PUBLICADAS POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario