viernes, 31 de enero de 2014

ALCOY - L’Associació aprova comptes, nous festers d’honor i les modificacionsL’Associació aprova comptes, nous festers d’honor i les modificacions
Paco J. Agullo - 31 enero 2014 | en Festes, Portada
El canvi del recorregut de la Diana ha tingut 14 vots en contra.

L’Assemblea de l’Associació ha durat al voltant d’hora i mitja i ha tingut nombroses decisions per votació
L’Assemblea de l’Associació de Sant Jordi de gener de 2014 ha sigut extensa i intensa.
S’han aprovat nombroses mesures, així com els pressupostos de l’any passat i el previst per a l’actual.
Entre les mesures que s’han sotmès a votació i que s’han aprovat per unanimitat són les següents: avançar en mitja hora la missa dels Glorieros Infantils a les 8’30 hores i el canvi del lloc de l’Encaro entre els dos capitans el dia de l’Alardo que passarà de ser en Sant Nicolauet a l’inici de El Camí a l’altura de Sant Mateu.

Pel contrari no ha tingut el mateix quorum l’altra mesura presentada com ha sigut el retallar el recorregut de la Diana, eliminant el trajecte pel carrer Sant Jordi i el tram final del País Valencià. Aquest any la Diana acabarà en Pintor Sala i tornarà a iniciar-se a l’altura del Parterre però aquesta decisió s’ha pres amb 41 vots a favor, 14 en contra i una abstenció, dels 56 vots totals presents a l’Assemblea. Vàries filaes com els Verds, Cordó, Vascos, Mossàrabs, Almogàvers, Tomasines, Muntanyensos i alguns majorals han votat en contra.
Posteriorment s’ha aprovat l’acta anterior i la liquidació del pressupost de 2013 així com el previst per 2014, junt al programa d’activitats per aquest any.
El comptador Miguel Espí ha fet un repàs detallat dels comptes de l’Associació destacant la liquiditat de la mateixa per poder afrontar aquest any inversions com el manteniment de l’Església de Sant Jordi, del Casal o del MAF, així com de la carrossa del Sant Jordiet el dia de l’Aparició entre altres despeses, sense oblidar l’amortització del préstec, amb un benefici de 1.610 euros. El pressupost de gastos per a 2014 és de 654.130 euros. Totes les xifres han sigut aprovades per aclamació.

D’aquest repàs destacar aspectes com que estava estudiant-se reduir el nombre d’exemplars de la Revista de Festes, la qual està confirmat que aquest any es presentarà en el Teatre Calderón i no en la Llotja Sant Jordi com fins ara.
La instal·lació del HD en els audiovisuals del MAF o l’obtenció del certificat o diploma SICTED pel mateix han sigut altres aspectes destacats pel president de l’Associació Rafael Tortosa. També ha citat el nou local pels assajos del Quadre Artístic de l’Associació en la antiga roperia, que ha sigut ‘beneït’ per tot un veterà actor de sainets com és Rafael Ramis en una intervenció seguida amb molta expectació pels assistents. Al temps s’ha anunciat que l’Ajuntament ha donat un local en la zona del Partidor per a la tramoia dels muntatges.
Dir que la concòrdia d’aquest any portarà una imatge d’una aparició de Sant Jordi obra de Emilio Payá Baldó.
També s’han aprovat unes modificacions en la indumentària dels Berberiscos per al Disparo.

Al mateix temps s’han fet oficials les dates d’actes festers del 2014, amb l’1 d’abril la presentació de la Revista i del cartell de Mónica Jover, el 20 d’abril la Glòria, el 23 el Trasllat, el 27 la Glòria Infantil, el 29, 30 i 1 el Tríduo, el 2 de maig Dia dels Músics, el 3 l’Entrada, el 4 Sant Jordi, el 5 l’Alardo i el 8 la Missa pels Difunts.
Per últim, assenyalar que el Quadre d’Honor de l’Associació conta en tres nous components, Francisco Payá dels Abencerrajes –molt vinculat a la Revista de Festes, Álvaro Poveda dels Berberiscos –un dels promotors de la recuperació de la Diana del Cavallet- i Luis José Carbonell dels Ligeros.
No va faltar la famosa frase: “Cavallers voleu Festa?’. La resposta va ser clara: sí!!.

(NOTICIA Y FOTOS PUBLICADAS POR PAGINA66.COM)

No hay comentarios:

Publicar un comentario